Sport

Loïs legt lat voor zichzelf erg hoog

APELDOORN – Het allerbeste halen uit je topsport én je onderwijs, dat is een hele opgave. Niet alleen een vmbo-diploma op zak maar ook op het hoogste niveau van Nederland presteren in de sport. Aanstormend talent Loïs de Heus heeft haar diploma in de pocket en zet een belangrijke volgende stap naar een toekomst als topsporter. 

Vol spanning zat de Apeldoornse doelvrouw van PEC Zwolle bij de telefoon. Vorige week donderdag kreeg zij het verlossende telefoontje van haar mentor: ze was geslaagd! Daarmee sluit Loïs haar voortgezet-onderwijsperiode af. Vier jaar lang stond haar leven in het teken van combineren van topsport (voetbal) en onderwijs. Naast sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen was er op school ook ruimte voor bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten.

“Bij het CSE word je van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter. Daarmee is het CSE in Zwolle uniek in Nederland”, zegt Loïs. Ze was een jaartje jonger toen ze startte dan de andere meiden, maar kon meteen goed meekomen met de rest van de groep. “Ik heb bij PEC Zwolle Onder 16 jaar een hele goede ontwikkeling doorgemaakt als keepster. Ik werk er ook hard voor en ben perfectionistisch ingesteld. Graag wil ik me nog verder ontwikkelen bij de vrouwen van PEC Zwolle.”