Sport

Legio sportactiviteiten tijdens Zeepkistenfestival

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei vormt het Orderbos het decor voor het Zeepkistenfestival: een groots festival voor kinderen tot 12 jaar. Dit jaar kun je op het terrein een nieuw, groot side-event vinden: de TeamNL Sport Experience, waar je elke dag terecht kunt voor sportactiviteiten, waaronder crossen over een pumptrack, sprinten over de atletiekbaan en volleybalclinics. De activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk.

Landelijke aftrap in Apeldoorn

De TeamNL Sport Experience wordt gekoppeld aan topsportevenementen in zeven Nederlandse steden. Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei om 14.00 uur, vindt de landelijke aftrap plaats in het Orderbos met Erben Wennemars, ambassadeur van de TeamNL Sport Experience. Na de opening is er een BMX-demo op de grote schans.

Eredivisie Beachvolleybal

Tijdens het Zeepkistenfestival vindt op zaterdag 11 en zondag 12 mei ook de Eredivisie Beachvolleybal plaats. Nederlands beste beachvolleyballers nemen het dan tegen elkaar op als onderdeel van de Eredivisie Beach tour en deze is competitiever dan ooit tevoren. De toegang is geheel gratis.

EK Beachvolleybal

De TeamNL Sport Experience en het Eredivise Beachvolleybal maken onderdeel uit van een groot side-event programma rondom het EK Beachvolleybal in Apeldoorn. Het Marktplein in Apeldoorn wordt van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 augustus één groot, feestelijk beachvolleybalterrein waar gestreden wordt om de EK Beachvolleybaltitel. Meer informatie over het EK beachvolleybal in Apeldoorn en alle side-events vind je op uit.inapeldoorn.nl/ek-beachvolleybal. (Foto: Pim Waslander)