Sport

Landstitel blijft buitennnbereik van Dynamo

APELDOORN – Draisma Dynamo moet minimaal een jaar wachten op een dertiende landstitel. Doordat de Apeldoornse volleyballers zaterdagavond ook hun tweede halve finalewedstrijd in de play-offs verloren van regerend landskampioen Abiant Lycurgus, eindigde het seizoen in mineur.

Na de 3-1 nederlaag van een week eerder in Groningen ging de ploeg van coach Bas Hellinga zaterdagavond in Omnisport met dezelfde cijfers opnieuw onderuit. Setstanden: 23-25, 24-26, 25-21, 18-25. Na de verloren bekerfinale in februari tegen Orion greep Draisma Dynamo zodoende ook naast de tweede hoofdprijs. Hellinga’s keurkorps kan terugkijken op een goed seizoen dat niet goed genoeg was. Op de momenten waarop gepiekt moest worden lag de piek niet hoog genoeg…

Goed nieuws uit het Dynamo-kamp was er eveneens. Voor twee volleyballers van de Apeldoornse equipe krijgt het seizoen een vervolg. Spelverdeler Wessel Keemink en passer/loper Wessel Blom werden door bondscoach Gido Vermeulen geselecteerd voor het Nederlands team.