Sport

Koploper csv Apeldoorn ontvangt runner-up SDV Barneveld

Nigel Michels (midden) zit klem tussen twee spelers van DOS ’37. Tijmen Luttikholt debuteerde zaterdag in de basis van csv Apeldoorn. (Fotografie: Wout van Zoeren)

Tijmen Luttikholt debuteerde zaterdag in de basis van csv Apeldoorn. (Fotografie: Wout van Zoeren)

door Henk-Jan van Beek

APELDOORN – In de eerste klasse D staat zaterdagmiddag op Sportpark Orderbos een heuse kraker op het programma. In de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft staan lijstaanvoerder csv Apeldoorn en de nummer twee, SDV Barneveld, tegenover elkaar.

Nu de competitie halverwege is, kan de tussenbalans worden opgemaakt. csv Apeldoorn is met 28 punten uit dertien wedstrijden de koploper en wordt achtervolgd door de tegenstander van aankomende zaterdag (27 punten), DZC ’68 (26) en DTS Ede (24). Laatstgenoemde twee clubs komen nog wel in actie tegen DOS Kampen. DTS Ede heeft dinsdag 15 maart een volledige wedstrijd te gaan, maar DZC ’68 hoeft op 22 maart alleen nog de tweede helft te spelen. De Doetinchemmers zullen dan een 2-0 achterstand moeten zien weg te werken.

Afgelopen zaterdag wisten csv Apeldoorn en SDV Barneveld allebei te winnen. De blauw-witten waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor Bennekom door een rake kopbal van Rob Knul. Hij tekende voor zijn vijfde treffer. Zijn aanvalspartner Ricardo Mengerink trof deze competitie een keer vaker doel. csv Apeldoorn won in Vriezenveen met 1-3 van DOS ’37. Met debutant Tijmen Luttikholt in de basis speelde de ploeg van trainer/coach Jan Kromkamp een goede wedstrijd. Fedde Timmer, Nigel Michels en Patrick Maneschijn, met tien doelpunten medetopscorer van de eerste klasse D, waren trefzeker.

Op de openingsdag van dit seizoen troffen SDV Barneveld en csv Apeldoorn elkaar op Sportpark Norschoten. De rood-gelen wonnen toen met 0-3 door goals van Laurence van den Enk (twee) en Cali Daniel.

csv Apeldoorn – SDV Barneveld begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en wordt gesponsord door Camping Tussen de Diepen uit Blokzijl.