Sport

Koningsspelen met liefst 47 Apeldoornse basisscholen

Accres Sportstimulering heeft in samenwerking met de Gemeente Apeldoorn, JOGG, Pronami Skills, Wensink Dance Masters en HAYoga een volledig coronaproof Koningsprogramma gemaakt, waar maar liefst 47 unieke basisscholen zich voor hebben ingeschreven. Deze feestelijke dag wordt op vrijdag 23 april geopend door wethouder Nathan Stukker. De opening van de Koningsspelen vindt plaats op PCBO De Fakkel om 08.30 uur.

Het uitgangspunt, een gezonde leefstijl, staat bij de programmering voorop. Zo wordt er op deze dag op alle deelnemende scholen een stuk fruit bezorgd voor alle kinderen. Voor de verschillende leeftijdsgroepen op de basisschool is er een passend programma.

Groep 3, 4 en 5 gaan opdrachten uitvoeren in hun eigen klas, die afgespeeld worden op het digibord. Extra leuk hieraan is dat de kinderburgemeester van Apeldoorn hierin een grote rol speelt, evenals de buurtsportcoaches en gymleraren van Accres Sportstimulering en verschillende verenigingen: Pronami Skills, Wensink Dance Masters en HAYoga.

De kinderen uit groep 6, 7 en 8 worden flink uitgedaagd tijdens de Koningschallenge. In kleine teams gaan de kinderen de buurt van de school op een creatieve manier ontdekken en voeren zij verschillende opdrachten uit. Tijdens deze opdrachten maken zij gebruik van hun telefoon. Welke groep haalt de meeste punten en wint?

Voor meer informatie: sportstimulering.accres.nl/koningsspelen-2021