Sport

Jürgen Schefczyk nieuwenhoofdtrainer csv Apeldoorn

APELDOORN – Jürgen Schefczyk is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van csv Apeldoorn. De 54-jarige Apeldoorner wordt de opvolger van Peter Boeve, die na afloop van het huidige seizoen vertrekt. Schefczyk en csv Apeldoorn hebben overeenstemming bereikt over een verbintenis van twee jaar.

Schefczyk, van 1996 tot 2003 al eerder trainer van csv Apeldoorn, noemt het een eer dat hij weer gevraagd is om hoofdtrainer te worden bij de hoofdklasser: “Ik heb altijd gezegd dat ik ooit terug wilde keren. Dat had in een bestuursfunctie, als lid van de technische commissie of een andere rol gekund, maar nu is het als trainer en dat vind ik ongelooflijk leuk.”

“Toch was het een moeilijke beslissing”, vervolgt de geboren Duitser, die sinds zijn zesentwintigste woonachtig is in Nederland. “Ik was met Bennekom al bijna rond voor volgend seizoen. Ik heb het enorm naar mijn zin en het is een team met veel potentie. Daarnaast is het mijn eerste jaar en blijf ik normaal gesproken langer bij een club. Echter, als csv Apeldoorn je benadert, moet je daar goed over nadenken en luister je uiteindelijk naar je gevoel.”
Onder Schefczyk promoveerden de rood-gelen van de tweede klasse naar de hoofdklasse. In zijn laatste seizoen werden voldoende punten behaald om te handhaven op het toenmalig hoogste amateurniveau. “Dat was een mooie tijd die veel mensen nog koesteren. Alleen, die periode ligt wel achter ons en daarom kijk ik liever vooruit. Ik kom terug om verder te bouwen op het geweldige werk van Peter. Hij doet het fantastisch en heeft flink verjongd. We willen in de toekomst een stap zetten naar de derde divisie. Daar zit mijn drijfveer, niet in iets wat ik hoop terug te vinden uit het verleden.”

“Dat zal wel gebeuren met een ander soort trainer die in 2003 de club verliet”, legt Schefczyk uit. “Er komt een gerijpte trainer terug met logischerwijs meer ervaring. Ik heb bij een aantal clubs veel geleerd en heb me ook verder ontwikkeld als analist bij het Nederlands vrouwenelftal”, aldus de trainer, die aangeeft kippenvel te zullen krijgen als hij weer voor het eerst de trap af zal lopen op het Orderbos. Na csv Apeldoorn was Schefczyk trainer van Koninklijke UD, Vaassen, DVS’33, AGOVV, FC Utrecht (vrouwen), DETO Twenterand, NSC Nijkerk en Bennekom.

Jan-Willem Stegeman, bestuurslid Technische Zaken: “In Jürgen Schefczyk hebben wij een trainer gevonden die de ingeslagen weg van Peter Boeve kan voorzetten. De clubs die Jürgen heeft getraind, hebben altijd technisch verzorgd en aanvallend voetbal gespeeld. Daarnaast heeft hij een duidelijke visie. Wij zijn erg blij dat Jürgen weer terugkomt bij csv Apeldoorn.”