Sport

Jubileum rugbyclub

APELDOORN – Rugbyvereniging Rams RFC viert met Pasen het 50-jarig jubileum op Marialust met een programma op Goede Vrijdag 15 april en zaterdag 16 april. Deze mijlpaal wil Rams RFC graag vieren met leden, oud-leden en sympathisanten, die de club door de jaren heen hebben gesteund. De Rams-jeugd heeft de toekomst en is momenteel voor het eerst in haar bestaan vertegenwoordigd met een team in alle klassen. De senioren spelen met twee teams in de nationale competitie.

Rams halve eeuw in Apeldoorn

Rams RFC werd op 7 december 1971 opgericht door een aantal Engelsen, die destijds voor en bij Philips Apeldoorn werkten. Een aantal van deze mensen zijn nog steeds verbonden met de club en komen ook naar de jubileumfestiviteiten.

Gratis meetrainen
De senioren van Rams RFC speelden de afgelopen vijftig jaar in alle klassen van de NRB – zelfs in de hoogste klasse – en momenteel speelt Rams 1 in de tweede klasse en Rams 2 in de vierde klasse. “Uiteraard zijn nieuwe (jeugd)leden van harte welkom. Kandidaat-leden kunnen altijd een paar weken gratis meetrainen en de sfeer bij de club proeven. Ziggo heeft rugby in haar pakket zitten en zo kun je ook kennismaken met de rugbysport”, aldus Ron Zweedijk en Wieger Heukels.

Tonga
Tevens organiseert de club een donatie-actie voor de Tonga-eilanden, die vorig jaar door een tsunami getroffen werden. Rams RFC heeft namelijk veel te danken aan twee Tonganese spelers die er in de jaren 70 speelden. “Mede door hun rugbykwaliteiten heeft het eerste team in de hoogste rugbyklasse kunnen spelen. Het waren fantastische spelers en fijne mensen. Tenslotte verheugt het ons te kunnen meedelen dat burgemeester Ton Heerts ook aanwezig is tijdens het jubileum. Mede daarom roepen wij zoveel mogelijk belangstellenden op om op vrijdag of zaterdag (bij de wedstrijden) eens een kijkje te komen nemen. Uiteraard bent u ook welkom op andere wedstrijddagen en bij de trainingen op dinsdag- en vrijdagavond.”