Sport

Jesse Perdon gaat op zoek naar nieuwe uitdaging

Foto: Wout van Zoeren

Verdediger Jesse Perdon komt na dit seizoen niet meer uit in het rood-geel van csv Apeldoorn. De 21-jarige speler heeft aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe vereniging waar hij meer aan spelen hoopt toe te komen.

Jesse Perdon (24 juli 1999) speelt sinds de F-pupillen bij csv Apeldoorn, waar zijn kwaliteiten al snel werden opgemerkt door FC Twente. Na een vier jaar durende periode in Enschede keerde Perdon terug op het Orderbos waar hij kort uitkwam in de B1 en later in de A1. In de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 haalde Peter Boeve de verdediger bij de hoofdmacht. Op 1 oktober 2016 maakte Perdon op zeventienjarige leeftijd zijn officiële debuut in de uitwedstrijd tegen Flevo Boys en twee wedstrijden later volgde al zijn eerste doelpunt. In vijf seizoenen tijd speelde de geboren Rotterdammer 59 officiële wedstrijden in het vlaggenschip, maar werd hij nooit een onbetwiste basisspeler.

Perdon kiest om die reden voor een vertrek bij ‘zijn’ club. “Het was een lastige keuze. Het liefste was ik bij csv Apeldoorn gebleven, maar na vijf seizoenen in het eerste elftal zonder definitieve doorbraak moet je realistisch zijn. Het maken van veel speelminuten zit er niet in waardoor je het plezier verliest in het spelletje. Ik hoop in een nieuwe omgeving wel mijn plek af te dwingen en veel aan spelen toe te komen.”

De lange mandekker kijkt met veel plezier terug op zijn jaren bij csv Apeldoorn. “Als pupil heb ik een mooie tijd gehad met als hoogtepunt het kampioenschap in de E1. Na mijn periode bij FC Twente kwam ik ook in een mooi team terecht met onder andere Fedde Timmer, Yorik Meijer en Luca Bouwmeester. Vervolgens ben ik al op jonge leeftijd onderdeel geworden van het eerste elftal met de bekerwedstrijd tegen Willem II als een van mijn favoriete momenten.”