Sport

Jarig Dynamo brengt verleden, heden en toekomst samen

APELDOORN – Het was een drukte van belang in de Topsporthal van Omnisport. Het Dynamocafé puilde uit tijdens de receptie ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de SV Dynamo. Clubcoryfeeën uit verleden en heden stonden tijdens de feestelijke happening uitgebreid stil bij hoe hún vereniging Apeldoorn in de afgelopen halve eeuw tot de volleybalhoofdstad van Nederland maakte.

De allerkleinsten mochten zich op de vroege zaterdagmiddag al naar hartenlust uitleven bij een spinnenwebcross, een vossenjacht en een meerkamp. Om 15.00 uur begon het officiële gedeelte met een drukbezochte receptie. Daarbij gaven tal van prominenten die de vereniging sinds 1 juli 1967 maakten tot wat ze vandaag de dag is, acte de présence. Van de partij waren onder anderen erevoorzitter en medeoprichter Henk de Ruyter, alsook Ton van Dijck, jarenlang een van de drijvende krachten achter de Dynamo-toernooien, de jaarlijkse klassiekers die volleybalminnend Nederland tussen kerst en oudjaar op de banken kreeg.

 

Een trainingswedstrijdje van de Oranje-volleybalsters gaf Dynamo’s verjaardagsfeestje extra kleur. Komend weekend keert het keurkorps van bondscoach Jamie Morrison alweer terug in Apeldoorn om het bij de World Grand Prix op te nemen tegen de Dominicaanse Republiek, Japan en Thailand.

 

Of er in de nabije toekomst in Omnisport veel te vieren valt, blijft ongewis. Het samenstellen van de selectie van het vlaggenschip van de Stichting Topvolleybal Dynamo, verloopt zo op het eerste gezicht tamelijk moeizaam. Nadat Michiel van Dorsten en libero Dustin Bontrop afgelopen week hun contract verlengden, staat de teller voor het komende seizoen pas op zeven spelers.

 

Met spelverdeler en aanvoerder Bart van Garderen, Nico Manenschijn, Renzo Verschuren en Wessel Anker bereikte het management van Draisma Dynamo al in een eerder stadium overeenstemming over een langer verblijf in Apeldoorn. Hugo van Garderen, overgekomen van stadgenoot Alterno, is vooralsnog de enige nieuwkomer. Om het komend seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen in de eredivisie, moet er de komende weken nog wel het een en ander gebeuren.