Sport

(Inter)nationaal topwielrennen

APELDOORN – Sportaccommodatie Omnisport in Apeldoorn, de trotse baanwielrenhoofdstad van Nederland, is wederom het toneel van het NK Baanwielrennen. Van 27 tot en met 29 december 2023 vinden de Nederlands Kampioenschappen Baanwielrennen plaats, georganiseerd door Libéma Profcycling in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU), waar alle Nederlandse toppers strijden om de nationale titels.

Met het oog op de aankomende Europese Kampioenschappen Baanwielrennen, die van 10 tot en met 14 januari 2024 eveneens in Omnisport Apeldoorn worden gehouden, dient het NK Baanwielrennen als de perfecte opmaat. De locatie biedt een waardevol platform voor Nederlandse renners om hun vorm te testen en zich voor te bereiden op de internationale uitdagingen die voor hen liggen. Voor meer informatie: www.nkbaanwielrennen.nl

Snelheid, tactiek en wielerkunst

Boeiende wielerwedstrijden met een divers deelnemersveld, variërend van ervaren wielrenners tot opkomend talent staan op het programma. Op de baan van Omnisport Apeldoorn zullen snelheid, tactiek en wielerkunst centraal staan, terwijl renners streven naar de hoogste nationale prijs. Het belooft een interessant evenement te worden waar het Nederlandse publiek de kans krijgt om nationale renners in actie te zien.

Dag van de wielersport

Tijdens deze dag richt de KNWU zich op vrijwilligers en/of professionals die de wielersport mogelijk maken. Je kunt daarbij denken aan bestuurders, trainers, coaches, officials etc. Het is de bedoeling dat iedereen die werkzaam is in de wielersport, in welke rol dan ook, op deze dag zichzelf kan en mag bijscholen. Meer informatie is te vinden op de website www.knwucampus.nl/products/69-dagwielerspo rt/.

Komende jaren

Libéma Profcycling zal ook de komende drie jaar de organisator blijven van het NK Baanwielrennen. Telkens weer zal Omnisport Apeldoorn als trotse gastheer fungeren, waardoor de Nederlandse baanwielrenliefhebbers kunnen uitkijken naar een constante stroom van nationaal wielerspektakel.

Tickets

Kaartverkoop is nu geopend en beschikbaar via de officiële website www.nkbaanwielrennen.nl. Mis deze kans niet om live getuige te zijn van de intensiteit en opwinding van het NK Baanwielrennen 2023, georganiseerd door Libéma Profcycling in samenwerking met de KNWU.

EK Baanwielrennen 2024

Dit evenement markeert niet alleen de climax van het jaar, maar biedt tevens een voorproefje van wat komen gaat tijdens het EK Baanwielrennen. De organisatoren nodigen pers en publiek van harte uit om getuige te zijn van dit unieke spektakel, waar de Nederlandse baanwielrentoppers hun krachten bundelen in de zoektocht naar nationale roem.