Sport

In vakantie vrij skeeleren bij DNIJ

De skeelerbaan van schaats- en skeelerclub DNIJ aan De Voorwaarts is in de zomervakantie op de drie trainingsavonden per week vrij toegankelijk voor publiek om te komen skeeleren.

Vanaf maandag 19 juli is gedurende zes weken, tot en met vrijdag 27 augustus, de skeelerbaan op maandag-, woensdag- en vrijdagavond vrij toegankelijk voor belangstellenden die willen kennismaken met skeeleren op een supervlakke 400-meter skeelerbaan. Op maandag en woensdag van 18.15 tot 20.00 uur en op vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur.

Om op de baan te mogen skeeleren moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Allereerst wordt gevraagd om zich even te melden bij de baanbeheerder. Die is te herkennen aan het DNIJ-hesje. Kinderen tot 13 jaar wordt gevraagd onder begeleiding van een volwassene te komen. Verder dient men eigen skeelers mee te brengen, een passende helm is verplicht. Pols- en kniebescherming wordt aanbevolen. En als laatste is het nodig de aanwijzingen van DNIJ-trainers en bestuur op te volgen.

Als het regent of net geregend heeft, is de betonbaan te glad om veilig te kunnen skeeleren. Dan blijft de baan gesloten en wordt uitgeweken naar het asfalt op de parkeerplaats bij Intratuin.