Sport

Harrie Lavreysen in topvorm

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

APELDOORN – Het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen is jaarlijks de plek waar het publiek de Nederlandse wielersterren en de talenten van de toekomst gezamenlijk in actie kan zien komen. Eén van de absolute sterren van het affiche is ook dit keer Harrie Lavreysen.

De Brabander is olympisch- en wereldkampioen op de keirin en sprint en zal ook op deze twee onderdelen uitkomen bij de nationale titelstrijd, die van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 december plaatsvindt in Omnisport Apeldoorn.

Het is een druk najaar voor Lavreysen. Eerst werd hij in Saint Quentin en Yvelines opnieuw wereldkampioen op de onderdelen sprint en keirin en veroverde hij zilver op de teamsprint. Vervolgens was hij een van de absolute uitblinkers in de Champions League van de internationale wielerbond UCI en onlangs nog won hij de Sprint Cup in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam.

Lavreysen dol op titels en truien
“Maar we gaan nog even door”, vertelde hij in Ahoy’. “Ik wil er ook op het Nederlands kampioenschap in Apeldoorn graag weer bij zijn. Ik heb me ingeschreven voor de sprint en de keirin, dat zijn mijn onderdelen. Aan de kilometer begin ik vooralsnog niet.”

Lavreysen is dol op het veroveren van zoveel mogelijk titels en bijbehorende truien en vinkte vorig jaar nog de nationale sprinttitel af die nog ontbrak op zijn lijstje met gewonnen kampioenschappen. Maar hij is bovenal een geweldige ambassadeur van zijn sport. “Ik vind het Nederlands Kampioenschap vooral leuk omdat er ook jeugd meedoet. Ik ben overal in het buitenland tegen de besten van de wereld aan het fietsen. Maar ik wil ook in Nederland laten zien wat ik kan en jeugd inspireren. Dat vind ik mooi en daar is het NK heel belangrijk voor. Ik ga ook feest vieren met de kerstdagen, maar wil ook voor de winst gaan bij de kampioenschappen in Omnisport.”

Wie de sterren van de Olympische Spelen van Tokio en het WK Baan van Parijs eens van dichtbij in actie wil zien en bekijken hoe zij de wedstrijden naar hun hand zetten op dé wielerpiste van Nederland, kunnen hun tickets aanschaffen via nkbaanwielrennen.nl. Daar vindt men ook het programma.