Sport

Handhaving waardevoller dan figureren op sportfeestje

APELDOORN – Voor de zaalvoetballers van WSV breken de weken van de waarheid aan. Nadat ze een reeks tegen ’s lands topteams vrijdagavond afsloten met een 1-3 nederlaag tegen lijstaanvoerder ’t Knooppunt, moeten de Apeldoorners zichzelf op de nominatie gaan zetten om het eredivisieschap veilig te stellen. “De komende wedstrijden spelen we tegen al onze directe concurrenten. Dan moet het gebeuren”, is ook scheidend coach Anouar Tighadouini zich bewust.

Een nominatie voor de Apeldoornse sportverkiezingen bleef achterwege. De vreemde aanmeldingscriteria van de organisatie voorkwamen dat WSV/Shoepimp aanspraak kon maken op een prijs die het op basis van de prestaties in 2016 misschien wel verdiende. De komende weken moet de ploeg die niet kreeg wat het toe kwam, alle zeilen bijzetten om te zorgen dat de Sportstad Apeldoorn ook in 2018 eredivisiezaalvoetbal binnen de gemeentegrenzen houdt. Wanneer ze daarin slagen, leveren de WSV-ers niet alleen een prestatie van formaat, wellicht levert het ze eveneens een nominatie voor de komende Apeldoornse sportverkiezingen op… Onder de strikte voorwaarde uiteraard dat de aanmelding tijdig in het bezit komt van de organisatie!

In tegenstelling tot het links laten liggen van WSV/Shoepimp bij de sportverkiezingen, was het geen schande dat WSV het vrijdagavond niet kon bolwerken tegen de lijstaanvoerder. In de knoop raakten de WSV-ers niet, punten leverde het stugge verweer niet op tegen ’t Knooppunt. Wat tot dusver nog geen enkele eredivisieclub lukte, kregen de Apeldoorners in de andermaal goed gevulde Mheenhal evenmin voor elkaar. De ongenaakbare Amsterdammers bleven ook in hun veertiende competitieduel ongeslagen. Al moesten ze daar wel een vlotte achterstand (doelpunt Jordy Woerdman) voor ongedaan maken.

Met 1-3 hield WSV/Shoepimp de schade beperkt. Al vond Anouar Tighadouini dat er meer in had gezeten. “We krijgen complimenten van de tegenpartij. Leuk, maar daar kopen we niks voor. We hebben kansen genoeg gecreëerd. En dan zit het ook nog eens niet mee met een penalty die we niet krijgen. Zeker in de eerste helft stond het heel goed. Door twee onachtzaamheden sta je dan ineens 3-1 achter. Ik neem de jongens niks kwalijk hoor. ’t Knooppunt is niet zomaar koploper.”

In de komende vijf wedstrijden wordt het voor Tighadouini en zijn mannen erop of eronder. Tegen de naaste concurrenten Groene Ster (10 februari, uit), HV/Veerhuys (17 februari, uit), TPP (3 maart, thuis), ZVV Eindhoven (10 maart, uit) en asv Lebo (17 maart, thuis) moet WSV/Shoepimp  de basis leggen voor een verlenging van het verblijf op het hoogste niveau. WSV/Shoepimp kan zich ditmaal zelf nomineren. Makhoukhi en de zijnen hebben handhaving geheel in eigen hand.

De titel sportploeg van het jaar zou een leuke en alleszins terechte onderscheiding geweest zijn. Het valt in het niet bij WSV’s huidige missie. Voor club en spelers is verlenging van hun verblijf in de eliteklasse in alle opzichten veel waardevoller dan het al dan niet mogen figureren op een gemeentelijk sportfeestje.