Sport

Handhaving verdiende beloning voor overwerk ZVV’56

LOENEN – Ze moesten hun teamuitje er dan wel voor onderbreken, spelers en begeleiders van ZVV’56 zullen hun tussendoortje in Loenen allesbehalve als hinderlijk hebben ervaren. Op een broeierige zondagmiddag stelden zij op het terrein van Loenermark met een afgetekende 4-1 zege op SC Doesburg het vierdeklasseschap veilig. Aansluitend keerde het hele Zevenhuizense gezelschap linea recta terug naar Amsterdam om daar de succesvolle afsluiting van een turbulent voetbaljaar op gepaste wijze te vieren. “We hadden tot maandag geboekt…”

“Vorig jaar zaten we nog in de derde klasse. En dan nu bijna vijfde klasse. Dat zou belachelijk geweest zijn.” In drie zinnen vatte Jim Florentinus het allesbehalve geruisloos verlopen voetbaljaar van ZVV’56 samen. Lang zag het er naar uit dat ‘Zevenhuizens finest’ voor het tweede achtereenvolgende seizoen een stap achteruit moest maken. Op de valreep pakten interim-coach Marco Dengerink en zijn mannen evenwel alle strohalmen die ze kregen voorgehouden. Met een ‘narrow escape’ als gevolg.

 

Florentinus was met twee doelpunten van grote waarde in het beslissingsduel op het Lonapark. “Ach, ik moet het van momenten hebben. Ik werk niet superhard, heb verder niet heel veel gepresteerd”, scoorde de ZVV-captain eveneens in bescheidenheid. “Het was een moeilijk en bewogen seizoen. Er zijn zoveel dingen gebeurd. Op basis van wilskracht hebben we het gered. Na die 2-1 wist ik dat het goed zat. Marco heeft ons er doorheen gesleept”, gaf Florentinus de credits voor het lijfsbehoud aan de geschorst toekijkende opvolger van Stienus Haan.

 

Dengerink, die na de zomer het veld ruimt voor Stephan Quack, hield zich op de vlakte. “Als je toch namen wilt noemen, noem dan keeper Cerry van Amersfoort en Ferry Hagen, die er vandaag niet bij was. Deze jongens hebben ons uit de malaise gehaald. De rol van de trainer vind ik niet zo belangrijk. Wij doen het op dinsdag en donderdag op het trainingsveld. Na het verlies tegen Nieuw-Heeten hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben die gasten zich de blubber getraind. ’t Is gelukt. Een Houdini-act. Mooi. Je wilt als trainer natuurlijk nooit degraderen.”

 

Na het verlossende eindsignaal zochten de uitgelaten spelers hun trainer meteen op om hem te laten meedelen in de feestvreugde. Florentinus was na zijn tweede en ZVV’s vierde goal zelfs over het hek in Dengerinks armen gedoken. Alvast vooruitblikkend rekent de aanvoerder erop dat een versterkt ZVV’56 zich in het nieuwe seizoen eerder veilig kan spelen. Tim ter Weeme gaat weliswaar zijn geluk bij Albatross beproeven, voor het overige verwacht Florentinus weinig mutaties in de ZVV-selectie. Zelf terugkeren naar Victoria Boys is wat hem betreft niet aan de orde. “Victoria Boys is voor mij een no go, daar ga ik absoluut nooit meer heen. ZVV is mijn club geworden.”