Sport

Groen-Wit pakt de cup

Pim Mulder van 11teamsports overhandigde de beker aan de aanvoerder en doelman van Groen-Wit `62 Joep Vink. (Foto: Wout van Zoeren)

Groen-Wit ’62 is de verrassende winnaar geworden van de Apeldoorn Cup. De trotse triomfator bond achtereenvolgens sp Teuge, Columbia, Klarenbeek en in de finale WSV aan de zegekar. In de eindstrijd moest een penaltyreeks de beslissing brengen en daarin vervulde doelman en aanvoerder Joep Vink van Groen-Wit de hoofdrol. Het toernooi om de Apeldoorn Cup werd in één week gespeeld en elke speeldag werden de geldende coronaregels strikt nageleefd. Zo mochten toeschouwers pas het sportpark Orderbos op, mits ze een coronacheck en/of een negatieve test konden overleggen.

‘Opzet Apeldoorn Cup geslaagd’

De spectaculaire zege kwam in beeld door de uitschakeling al in de eerste ronde van vaste titelfavoriet csv Apeldoorn en natuurlijk de prachtige overwinning van Groen-Wit zelf in de kwartfinale tegen Columbia. De groenwitten mogen zich na hun succesvolle missie op Sportpark Orderbos voor in ieder geval een jaar ‘The best of Apeldoorn’ noemen.

“De opzet van het toernooi om in één week alle wedstrijden te spelen, voorafgaande aan het bekertoernooi en de competitie, is geslaagd”, aldus de tevreden organisatie. De opbrengst van de entreebewijzen – tevens loten – bedraagt €2126,- en dit bedrag gaat in zijn geheel naar de Stichting Paardrijden Gehandicapten Apeldoorn. “Als Apeldoorn Cup-commissie willen we graag onze waardering uitspreken voor de scheidsrechters Organisatie Apeldoorn (SAO), de sponsoren van het toernooi en de zeer goede ondersteuning van csv Apeldoorn, met name op facilitair gebied. Nu maar hopen dat we in 2022 opnieuw een succesvol toernooi mogen organiseren.”