Sport

Goede balans tussen ambitie en spelplezier bij Sportclub Klarenbeek

De volleybalafdeling van de Sportclub Klarenbeek is een groeiende afdeling waar je een goede balans vindt tussen ambitie – spelen op het passende niveau – en spelplezier. “Nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden zijn bij onze vereniging? Lees dan hieronder verder”, nodigt Piet Geurts belangstellenden uit.

“Voor iedereen, jong en oud, zijn er mogelijkheden binnen onze vereniging. Voor de allerjongsten – in de leeftijd van 3 tot 6 jaar – is het afgelopen seizoen op zaterdagochtend de Volleybalspeeltuin gestart. Spelenderwijs maken peuters en kleuters kennis met volleybal. Vervolgens is er voor kinderen in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar het Circulatie Mini Volleybal. Zij leren op vrijdagmiddag stap voor stap het volleybalspel. Periodiek zijn er zaterdagochtenden in de regio met wedstrijden tegen andere verenigingen.”

Komend sportjaar heeft SC Klarenbeek zeven teams die meedoen aan de verschillende NeVoBo-competities. Drie jeugdteams (Meisjes A, Meisjes B en Meisjes C), drie dames-seniorenteams (twee in de 2e klasse en één in de 4e klasse) en één heren-seniorenteam (in de 3e klasse). Geurts: “Ieder team is ingedeeld op het eigen niveau. De jeugdteams en seniorenteams trainen op maandagavond of op woensdagavond. De thuiswedstrijden worden op zaterdagmiddag gespeeld. Verder zijn er mogelijkheden voor recreatief volleybal middels een dames-recreantenteam dat op woensdagavond traint – en wedstrijden speelt in de NeVoBo-recreantencompetitie – en een heren-recreantenteam dat op maandagavond traint.”

Thuisbasis van de vereniging is het Multifunctioneel Sport Centrum in Klarenbeek. Volgens Geurts een van de mooiste sportaccommodaties in de regio. “Heb je ook belangstelling om (weer) te gaan volleyballen? Kom dan eens een paar keer (vrijblijvend) meetrainen en kijk of het spel en de vereniging bij je past. Wij hebben ruimte voor nieuwe leden, op alle niveaus en in elke leeftijdscategorie. Vanaf medio augustus beginnen de trainingen voor het nieuwe seizoen. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje aan secretaris@volleybalklarenbeek.nl en wij nemen contact met je op.”

Dit artikel verscheen in onze bijlage Gewoon Voorst.