Sport

Gehavend AGOVV kent ook dit seizoen opstartproblemen

APELDOORN – Opstartproblemen en AGOVV. Het lijkt erop dat de geschiedenis zich herhaalt. Een jaar geleden gingen bij het debuut in de tweede klasse de eerste vijf wedstrijden verloren. In het nieuwe voetbaljaar staat de teller na twee verliespartijen ook nog op nul. Hoewel de Blauwen na het pak rammel op de eerste speeldag bij OWIOS beterschap toonden, bleven ze zaterdagmiddag op eigen veld tegen AVW’66 opnieuw met lege handen. Door een late strafschop hield de equipe van trainer Hans uit den Bogaard het op een nat Berg en Bos niet droog.

Het punt leek al in de knip te zitten. Het scorebord stond op 88 minuten toen het onheil zich voltrok voor AGOVV. De onfortuinlijke Wesley Bruinier kreeg de bal in het volle strafschopgebied tegen de arm. Penalty! AVW’66-er Martijn Derksen wist zich wel raad met dit buitenkansje en passeerde de sterk keepende Martijn Droppert vanaf elf meter. “Ik vond het geen handsbal. Als een scheidsrechter op zo’n moment een strafschop geeft, moet hij wel voor honderd procent zeker zijn. Wesley ging absoluut niet met de hand naar de bal. Dit is echt heel zuur”, baalde Hans uit den Bogaard stevig van de late tegenvaller.

 

In aansluiting op de ruime nederlaag in Oosterwolde had AGOVV’s trainer vooraf voor iets meer defensieve zekerheid gekozen. Het uit Kevin Jansen, Niels van Geerenstein en Robin van Maanen bestaande blok achterin en de vijfkoppige linie daarvoor hielden de opponent uit Westervoort zo goed en zo kwaad als het ging van de goal verwijderd. De weinige keren dat AVW’66 het blauwe cordon wel doorbrak, stond daar altijd de van een kruisbandblessure herstelde Droppert. Misschien niet helemaal in de stijl van AGOVV, wel efficiënt. Totdat twee minuten voor het einde de bal op de stip ging…

 

“Vorige week verloren we door persoonlijke fouten. Daarom speelden we nu met drie verdedigers. 5-3-2, of hoe je het ook wilt uitleggen. Ik heb wel een strijdend AGOVV gezien. Alles moet ook kloppen. Aanvallend is het nog te bleek. Daar moeten we nog aan werken”, weigerde een realistische Uit den Bogaard naderhand het gemis van een aantal sterkhouders aan te dragen als excuus. “Ik verstop me nooit achter blessures. De jongens die er dit moment wél zijn, die zijn belangrijk.” In dat kader complimenteerde de trainer de uit het tweede elftal gerekruteerde oudgediende Van Maanen die het nijpende tekort aan verdedigend personeel helpt te verlichten.

 

De verwachting is dat linksachter Armon Veeneman de ziekenboeg weldra kan verlaten. Of hij op korte termijn eveneens weer een beroep kan doen op Gino de Zeeuw en Joey Bosz kon Uit den Bogaard afgelopen weekend nog niet met zekerheid zeggen. “Na hamstringklachten gaat Gino de training hervatten, maar ik denk dat we hem nog wel drie of vier weken kwijt zijn. Het zou fijn zijn als hij kan aanhaken. Joey is een heel dynamische speler. Bij de Apeldoorn Cup raakte hij geblesseerd aan zijn enkel. Hij heeft na die wedstrijd tegen OWIOS een terugslag gehad.”