Sport

Frisse start voor jeugdnwielervereniging de Adelaar

APELDOORN – Het nieuwe seizoen voor de jeugd van wielervereniging AR&TV de Adelaar staat in de steigers. Het streven is om het succes van 2016, met meer dan 70 podiumplekken, te evenaren.

Dit seizoen zijn er weer genoeg wedstrijden, zoals de kwalificatiereeks voor het NK Jeugd Wielrennen in Amersfoort, het Nederlands Clubkampioenschap en de internationale jeugdmeerdaagse European Junior Cycling Tour Assen. Daarnaast is er nog de Jeugdronde van Gelderland in Apeldoorn op 17 april.
Op dit moment verzamelen de renners zich op de zaterdag voor duurtrainingen. Na het ingaan van de zomertijd op 26 maart wordt gestart met de wekelijkse trainingen. Deze trainingen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond.

Nieuwe hoofdtrainer
Norman Senden van Bewegen bij Buitenhuis is de nieuwe hoofdtrainer van de jeugdafdelingen en het opleidingsteam van wielervereniging de Adelaar. Voorzitter Guido Willemsen is blij met zijn komst: “Normans visie op trainen past bij die van de jeugdafdeling. Hij past zijn trainingen aan op leeftijd en individuele capaciteiten van elke renner. Met zijn trainingscapaciteiten verwachten wij dat onze renners wederom met plezier aansprekende prestaties kunnen leveren dit seizoen.’
Kinderen die graag een keer mee willen trainen, zijn van harte welkom. Zij kunnen voor meer informatie terecht op de website www.adelaar.org  of een mail sturen naar Guido Willemsen via jeugd@adelaar.org