Sport

Extra arbeid moet zaalvoetballers WSV verder brengen

APELDOORN – De ontlading was enorm. Zowel bij voorzitter Diederik Bos op de tribune als bij de spelers van WSV/Shoepimp leidde de belangrijke 4-3 overwinning op GZV/Watergras tot gebalde vuisten. Na een moeizame entree in de eredivisie haken de Apeldoornse zaalvoetballers op de valreep van 2016 aan bij de ploegen in de middenmoot. Uitbreiding van het aantal trainingsuren moet er vanaf januari mede toe bijdragen dat WSV/Shoepimp het eerste jaar in de hoogste nationale speelklasse afsluit met handhaving.

Aan WSV’s belangrijke tweede treffer wilde niemand naderhand meer al te veel woorden vuil maken. Viel Cihan Özcans 2-1 nu precies in de zoemer van het rustsignaal of toch erna? Aanstelling van een videoscheidsrechter had wellicht meer duidelijkheid verschaft… De doelpuntenmaker zelf haalde er zijn schouders bij op. “Ik weet dat bij het zaalvoetbal elke seconde telt. Ik schoot gewoon. Voor mij was het m’n dertiende goal van het seizoen.”

Özcans dertiende bracht WSV geen ongeluk. De goal was ook niet beslissend geweest, merkte Anouar Tighadouini terecht op. “Mag het ook een keertje meezitten? Dat verdienden we wel.” De winnende coach had vooral genoten hoe zijn spelers na de 2-2 de rust bewaarden om het duel toch nog in eigen voordeel te beslissen. “We misten veel mensen. Hoe we hebben gestreden maakt me het meest trots. Dit moet ons vertrouwen geven voor 2017.”

Tighadouini roemde na afloop vooral Özcan. “Cihan bewijst zijn kracht en waarde voor het team. Hij laat zien hoe belangrijk ervaring is. Ook Rachid Boughalab (zie foto) was belangrijk, al is hij soms nog wat te speels.” Onder de lat geeft Tighadouini voorlopig de voorkeur aan Alpay Yuzgec boven routinier John van de Vosse. De 19-jarige goalie beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet. “Alpay is uitstekend bezig.”

Rachid Boughalab onderscheidde zich in de Mheenhal in positieve zin. “Ik ben een speler die veel minuten moet maken. Maar ik scoor altijd. Dat zag je. Ik maakte de eerste en de laatste. Mijn minpunt is dat ik soms wat te veel risico in m’n spel leg. Daar kwam die 2-2 uit voort. Gelukkig hebben we gewonnen. Dat moest ook. Met die drie punten erbij is de aansluiting er weer. Ik ben voor honderd procent overtuigd dat we het dit seizoen gaan redden.”

Cihan Özcan, verantwoordelijk voor de overige Apeldoornse goals, deelt het optimisme van zijn ploeggenoot. “Het was wel even nodig om te winnen. We zijn het de mensen schuldig. Als je ziet hoeveel er weer zaten. Het is in elk geval goed dat we nu twee keer in de week gaan trainen. Met één keer in de week kom je er op dit niveau niet. Zo’n extra training is goed voor het samen zijn, het elkaar voelen. De kwaliteit die we hebben en de arbeid die we erin steken, zullen ertoe leiden dat het goed komt. Daar heb ik alle vertrouwen in. We gaan knallen in de tweede competitiehelft.”

Boughalab juicht eveneens toe dat de mogelijkheid gecreëerd wordt om vaker in de zaal te staan. “Door meer te trainen wen je beter aan elkaar, komen er meer automatismen en worden we bovendien fitter.”