Sport

Erelid Hans de Boer nog lang niet van plan om te stoppen

APELDOORN – “Meestal wordt iemand pas erelid als hij ermee stopt, maar dit wil nog niet zeggen dat jullie al van mij af zijn…” Hans de Boer sprak duidelijke taal nadat Robur et Velocitas hem vorige week de hoogste clubonderscheiding toekende. Vanwege zijn vele verdiensten zette de vereniging de 72-jarige clubman pur sang meer dan terecht in de bloemetjes.

Zoals het protocol dat vereist, moest voorzitter René Bloemhard de aanwezigen op de algemene ledenvergadering eerst officieel om instemming vragen om de benoeming officieel te bekrachtigen. Het hartverwarmende applaus dat De Boer ten deel viel, sprak boekdelen. Toen het kersverse erelid even later tijdens de rondvraag een rondje voor de hele zaak in het vooruitzicht stelde, maakte hij ten overvloede maar eens duidelijk waarom hij zo geliefd is bij zijn clubgenoten.

Robur et Velocitas kan niet zonder supervrijwilligers als Hans de Boer. De genereuze en onbaatzuchtige Roburiaan kan op zijn beurt niet zonder zijn cluppie. Als speler op zowel het veld als in de zaal, lid van de kascommissie, sponsor en – sinds mensenheugenis – leider van Roburs eerste elftal houdt de voormalige eigenaar van een postagentschap annex sigarenmagazijn in Zevenhuizen de kleuren rood en wit al meer dan een halve eeuw in ere.

Preses Bloemhard verklapte dat De Boer vaak degene is die ’s avonds het licht uitdoet in de kantine. Waarna ‘de derde helft’ vervolgens enkele honderden meters verder in huize De Boer meer dan eens een verlenging krijgt… In zijn dankwoord liet de teamspeler bij uitstek echtgenote José uiteraard volop meedelen in de huldeblijken aan zijn adres. “Ik moet mijn vrouw bedanken die me ’s ochtends de deur uitschopt en me ’s avonds als ik thuiskom vraagt: ben je er nou alweer?”, verklaarde de gelauwerde elftalleider met een vette knipoog in de richting van zijn eega.

Het komend seizoen zal de familie De Boer zelfs dubbel vertegenwoordigd zijn bij Robur 1. De trouwe teammanager staat dan zijn oudste zoon Ewald met raad en daad ter zijde, die Willem Mulderij opvolgt als trainer van het eerste elftal van de Apeldoornse zondagtweedeklasser. (RK)