Sport

Eredivisie zaalvoetbal is in zicht

APELDOORN – De eredivisie komt steeds dichterbij voor PFC/Pro Sport Centrum. Op twee fronten gaat het de goede kant op. Niet alleen veroverden de Apeldoornse zaalvoetballers vrijdagavond de koppositie in de eerste divisie B, daarnaast wordt een spoedige samensmelting met plaatsgenoot WSV/FSG Academy steeds waarschijnlijker.

Het zal derhalve niet gebeuren dat ’s lands hoogste speelklasse komend seizoen twee Apeldoornse vertegenwoordigers telt. PFC/Pro Sport Centrum zal niet tégen WSV/FSG Academy spelen maar mét de huidige plaatselijke eredivisionist. Het lijkt immers nagenoeg zeker dat beide lokale grootmachten op korte termijn de krachten gaan bundelen.

 

Voorlopig doet het team van coach coach Yousef el Badey het ook zonder de aanstaande partner meer dan voortreffelijk. In sportief opzicht stoomt het geheel op eigen kracht richting eredivisie op. Met het als derde geklasseerde BE’79 zette PFC/Pro Sport Centrum vrijdagavond in sporthal Mheenpark een directe concurrent op grotere achterstand. Door deze 3-0 zege passeerden de Apeldoorners koploper zvv Eindhoven, dat verrassend verloor bij CFM/Transito, in de rangschikking.

 

Drie weken voor de misschien wel allesbeslissende uitwedstrijd in Eindhoven prees de coach zijn spelers voor de volwassenheid en het geduld waarmee ze de tegenstander uit Berkel-Enschot door de knieën dwongen. “We speelden tegen een heel stugge tegenstander die niet wilde voetballen. Pure angst. Elke tegenstander speelt zo tegen ons. Wij hebben de beste ploeg van de eerste divisie. Nu we bovenaan staan, zorgt dat niet voor extra druk. Vanaf het begin van het seizoen hebben we al met die druk te maken. Ik vind dat we kampioen moeten worden. Dat steken we ook niet onder stoelen of banken.”  

 

De PFC-coach is vol lof over zijn club, spelers en ‘president’ Derek Kent. “Ik ben heel trots op deze spelers en blij met deze groep. Ik kom zelf uit Tilburg. Ik heb bij veel clubs rondgekeken. Niet alleen in Nederland, maar ook in België. Maar deze club heeft het echt goed voor elkaar. Zeker ook qua randvoorwaarden.” Om binnen enkele jaren daadwerkelijk een woordje mee te kunnen spreken in de vaderlandse top, acht El Badey een samengaan met WSV noodzakelijk. Hij heeft torenhoge verwachtingen van de nieuw te ontstane club. Zelfs de landstitel sluit hij op termijn niet uit. “Apeldoorn is te klein voor twee grote clubs. Als PFC en WSV gaan fuseren, moeten we binnen drie of vier jaar voor het kampioenschap spelen.”

 

Voorzitter Derek Kent bevestigt dat het sportieve huwelijk tussen PFC en WSV aanstaande is. De onderhandelingen bevinden zich in een vergevorderd stadium. “Er moeten nog een paar formaliteiten geregeld worden. Belangrijk is dat de ledenvergadering van beide verenigingen ermee hebben ingestemd. Er lopen allerlei gesprekken. Achter de schermen wordt er druk aan gewerkt.”