Sport

Entree WSV/FSG Academy in Omnisport smaakt naar meer

APELDOORN – Met de verhuizing naar Omnisport is het eredivisieavontuur van WSV/FSG Academy in een volgende fase aanbeland. Stap voor stap proberen WSV’s beleidsbepalers Apeldoorns hoogst spelende zaalvoetbalteam door te ontwikkelen tot een blijvertje op het hoogste niveau. Anouk Roest heeft de schone taak op zich genomen om opleiden en presteren te combineren met het activeren van het plaatselijke publiek. Behalve talenten klaarstomen voor het grote werk, wil WSV’s nieuwe coach de tribunes van de Topsporthal vol spelen en spektakel bieden. “Het moet een uitje zijn voor de hele familie. Sport is ook vermaak.”

De competitieouverture tegen Hovocubo ging zaterdagavond dan weliswaar verloren, realist Roest zag na afloop voldoende aanknopingspunten waarop hij de komende maanden kan voortborduren. “Ik bekijk het positief. Neem de kansenverhouding. Die was, denk ik, in ons voordeel. Het verschil zit ‘m er in, dat bij hen bijna elke kans een goal is. Mijn visie is om vanuit heel veel beweging te zaalvoetballen. Ik ben niet ontevreden over hoe dat ging. Maar tegen deze tegenstander hoeven wij de punten ook niet te halen”, keek de opvolger van Anouar Tighadouini over de 2-6 nederlaag tegen één van de beoogde favorieten voor de landstitel heen. De nieuwe thuishaven werkt in elk geval inspirerend bij het proces naar volwassenheid, zo oordeelde Roest. “Dit ademt topsport.”

 

Breda heeft z’n ‘Avondje NAC’. En hoewel het nog wel eventjes zal duren voordat sportliefhebbers Apeldoorn het ‘Avondje WSV’ in één adem noemen, werd een eerste stap daartoe zaterdagavond schoorvoetend gezet. Voor de lokale zaalvoetbaltrots kan het voordeurdelen met volleyballers en basketbalsters op termijn uitgroeien tot wat moois. De tijd is aangebroken om aan klantenbinding te doen. Hoewel Apeldoorners de naam hebben dat ze nogal moeilijk in beweging te krijgen zijn, leent de entourage van Omnisport zich er bij uitstek voor om Apeldoorn in de nabije toekomst als zaalvoetbalhoofdstad van Oost-Nederland op de kaart te zetten.

 

De première in Omnisport verliep in organisatorisch opzicht voorspoedig. WSV’s vaste klanten, die de ploeg voorheen al in het Zuiderpark en de Mheenhal steunden, lieten het in Omnisport niet afweten. De jeugd die, gestoken in het trainingspak van hun club, gratis toegang kreeg, ontbrak evenmin. Wellicht kunnen de toeschouwers bij de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 7 oktober tegen Amicitia zelfs tussenstanden bekijken op het al geruime tijd geleden bestelde scorebord. Ook de led-boarding functioneerde al een stuk beter dan een jaar geleden bij WSV’s eredivisie-entree in het Mheenpark. Het overdadige schijnsel van de borden verblindde de aanwezige toeschouwers ditmaal niet…

 

Bestuur, technische staf én spelers van WSV/FSG Academy staren zich sowieso nergens blind op. Ze weten waar ze staan en waar ze naartoe willen. Alleen al het spelersbudget van tegenstander Hovocubo ligt, naar verluidt, ruim zes keer hoger dan het totale bedrag waarmee WSV/FSG Academy het in de eredivisie moet zien te rooien. WSV bedrijft het zaalvoetbal evenwel vanuit een andere filosofie. De Apeldoorners doen het met eigen middelen en met eigen mensen. Of zoals captain Samir Makhoukhi het verwoordde. “Er is bewust gekozen voor eigen jeugd en voor jongens uit de regio.”

 

Waar smaakmakers als Mo Bendadi en Rachid Boughalab de verhuizing naar Omnisport niet meer meemaakten, knoopt de 35-jarige nestor van de WSV-selectie er nog een jaartje aan vast. Als verlengstuk in het veld staat Oranjes recordinternational zijn oude strijdmakkers Roest en diens assistent Joey Ngarigota terzijde. “We zijn begonnen aan een proces met een trainer die het spelletje echt wil ontwikkelen. Er zijn veel nieuwe jongens bijgekomen. Stuk voor stuk jongens die graag willen. We moeten niet alleen naar de uitslagen kijken, maar ook naar het spel. Misschien hebben we aan kwaliteit ingeleverd, toch verrast het mij niet dat wij tegen een ploeg als Hovocubo zoveel kansen kregen. Nu wordt het zaak dat we onszelf gaan belonen”, aldus Makhoukhi.