Sport

Eerste vrouwelijke voorzitter Veluwse Golfclub

HOOG SOEREN – Onlangs heeft Koos Giessen de voorzittershamer van de VGC overgedragen aan Hiske van den Heuvel. Daarmee wordt zij de eerste vrouw in de 67 jarige geschiedenis als voorzitter van de Veluwse Golfclub. Het nieuwe bestuur bestaat nu uit evenveel vrouwen als mannen; ook een unicum. Met haar medebestuursleden mag zij de komende jaren het bestuur vorm gaan geven. 

De Veluwse Golf Club ligt in het mooie Staatsdomein Hoog Soeren, onderdeel van Kroondomein Het Loo. De Veluwse Golfclub is een van de mooiste 9 holes bosbanen van Nederland. Het is een PAR 72 baan met mooie afwisselende holes waaronder een unieke, glooiende 9e hole. Het is heerlijk rustig in het pittoreske Hoog Soeren, ver weg van alle lawaai. Gastvrijheid staat bij de club hoog in het vaandel.

Recent is het clubhuis met bijbehorende stokkenloods verbouwd en weer volledig up-to-date gemaakt. De Veluwse is in bezit van het GEO-certificaat, dit houdt in dat de baan op een duurzame manier wordt beheerd en voldoet aan de huidige duurzaamheidsaspecten.

“Als voorzitter ben ik trots dat ik deze rol mag vervullen. Een financieel gezonde club, een prachtige baan, een intens clubleven met meer dan 30% van  de leden die betrokken zijn als vrijwilliger, die de club kleur geven”. Dagelijks kunnen de leden genieten van het golfspel in een prachtige omgeving.

www.veluwsegolfclub.nl

Foto van links naar rechts: Diny Tiellemans (penningmeester), Ed van Tongeren (clubhuis commissaris), Alfons Willemsen (wedstrijdcommissaris), Hiske van den Heuvel (voorzitter), Luc Pennings (baancommissaris) en Leonne Ubbens (secretaris)