Sport

Drie dagen topatletiek in Orderbos

APELDOORN – Apeldoorn staat in atletiekminnend Nederland natuurlijk bekend om de jaarlijkse indoortitelstrijd in Omnisport. AV’34 koesterde al langer de wens om na 1999 voor de tweede keer in haar geschiedenis de ASICS NK outdoor naar Apeldoorn te halen en dit jaar is het zover. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni vindt in het Orderbos, op de prachtige atletiekaccommodatie van AV’34, de NK Atletiek plaats.

Drie dagen lang fantastische atletiek en strijd op achttien mannen- en vrouwenonderdelen. De accommodatie wordt voor deze gelegenheid compleet omgebouwd tot atletiekstadion met 1500 zitplaatsen en een foodcourt. De ASICS NK Atletiek staat ook in het teken van kwalificatie voor de EK Atletiek in München en de WK Atletiek in Eugene. Veel toppers zullen zich dan ook laten zien bij dit NK.

Dat dit evenement niet meer op zichzelf staat, bewijzen de diverse (promotionele) activiteiten die in aanloop naar en tijdens de NK worden georganiseerd. Zo wordt op donderdag 23 juni afgetrapt met de Urban Athletics en NS Kidsclub in de stad op het Marktplein. De dag erna vindt een heuse scholencompetitie plaats op de atletiekbaan, de Remeha estafette-races. Deze activiteit komt op zaterdag 25 juni terug voor pupillen die lid zijn bij AV’34 en omliggende clubs. Op zondag 26 juni vindt in de ochtend een Obstacle Run plaats bij Bar-End in het Orderbos.

Afscheid lokale atletiekheld

De ASICS NK Atletiek staat in het teken van het afscheid van de Apeldoornse atletiekheld Eelco Sintnicolaas. Eelco heeft deze wedstrijd bij zijn eigen AV’34 uitgekozen om zijn laatste tienkamp in zijn imposante carrière af te werken. De tienkamp vindt op zaterdag 25 en zondag 26 juni plaats.

Voor de ASICS NK Atletiek geldt vanaf 12 jaar betaalde toegang. Tickets kunnen worden besteld op: www.atletiek.nl/asics-nk-atletiek/tickets. Voor meer informatie: www.nkatletiek.nl

Fotografie: Erik van Leeuwen