Sport

Draisma langer bij Dynamo; Alterno roert zich op markt

APELDOORN – Voor de mannen van Alterno betekende het tweede seizoen op het hoogste niveau meteen het laatste. De twee overige Apeldoornse vertegenwoordigers in de eredivisie volleybal kenden geen slecht seizoen, maar zowel de mannen van Draisma Dynamo als de vrouwen van Coolen Alterno presteerden op de beslissende momenten niet goed genoeg om een serieuze greep te doen naar de landstitel.

Terwijl het verwerken van de teleurstelling over het mislopen van de play-off finale nog in volle gang was, viel er in Omnisport buiten de lijnen wél goed nieuws te melden. Aannemingsbedrijf Draisma en de Stichting Topvolleybal Dynamo verlengden afgelopen week hun sponsorovereenkomst voor de duur van één seizoen. Met de naam Draisma op het shirt zullen de Dynamomannen komend seizoen een hernieuwde gooi doen naar het landskampioenschap en de nationale beker.

 

Alvorens er een nieuwe start kan worden gemaakt, mag Draisma Dynamo eerst het zure gevoel van het huidige seizoen volledig wegsp(o)elen. In het door de NeVoBo bedachte format moeten coach Bas Hellinga en zijn mannen zich nog twee keer zien op te laden voor de troostfinale van de play-offs. Woensdag 3 mei (aanvang 20.00 uur) is Advisie/SSS, de andere verliezende finalist, te gast in Omnisport. Zaterdag 6 mei sluiten Hellinga en de zijnen hun seizoen in Barneveld officieel af.

 

Strikwerda

Redbad Strikwerda (zie foto) veegt op volleybalkrant.nl overigens de vloer aan met de huidige opzet van de play-offs. Uit oogpunt van spanning en financiën is de de Apeldoorner, afgelopen seizoen coach van de vrouwen van Regio Zwolle Volleybal, voorstander van de ‘oude’ best-of-series. Met de ooit als ‘wilde’ bond bij het darten begonnen PDC als voorbeeld, pleit de voormalig speler en trainer van Dynamo zelfs voor een nieuwe volleybalbond. “We staan er met zijn allen voor om de volleybalsport de grandeur en allure te geven die zij verdient”, aldus de zoals altijd uitgesproken Strikwerda in zijn column.

 

Coolen Alterno

De Alternodames, vijfde in de reguliere competitie en vierde in de kampioenspoule, ondergaan komend seizoen opnieuw een flinke gedaantewisseling. Aan de Waleweingaarde is het een komen en gaan van speelsters. Met Joëlle Villé, Rosita Blomenkamp, Silke Schuitemaker, Juliët Loohuis, Carlijn Oosterlaken, Annemiek te Beest en oudgediende Heleen Hesselink keren liefst zeven speelsters Ali Moghaddasians selectie de rug toe. Coolen Alterno’s management legde ondertussen libero Daniëlle Docter (Taurus), Lisanne Baak (Utrecht), Iris Scholten, Kirsten Wessels (beide Talentteam Papendal) en Gina Valenti (Alterno 2) vast. Van de huidige spelersgroep verlengden Linda te Molder, Eline Timmerman en spelverdeelster Ana Mebus hun contract.