Sport

DHSC komt naar Orderbos

APELDOORN – csv Apeldoorn neemt het zaterdag 11 maart na twee achtereenvolgende nederlagen in de vierde divisie B op tegen DHSC. De formatie van hoofdtrainer Jan Kromkamp heeft het de laatste weken moeilijk en staat net boven de nacompetitiestreep, maar wil zaterdag op het eigen Orderbos weer eens een goed resultaat boeken.

csv Apeldoorn staat ondanks de nederlagen van de afgelopen twee weken tegen hekkensluiters d’ Olde Veste ’54 (0-3) en Flevo Boys (2-1) nog steeds op de elfde plaats met 22 punten uit 21 wedstrijden. De voorsprong op de dertiende plaats (nacompetitie) werd wel verkleind naar twee punten en het gat met plaats vijftien (rechtstreekse degradatie) is drie punten.

Tegenstander DHSC (DOS Holland Stichtse Boys Combinatie) is een fusieclub die in 2007 is ontstaan uit Stichtse Boys en DHC ’04. Laatstgenoemde club is drie jaar eerder opgericht toen DOS en USV Holland met elkaar fuseerden. Sinds 2007 is DHSC opgeklommen vanuit de vierde klasse naar de vierde divisie. De club, gelegen aan de Thorbeckelaan in de wijk Ondiep, speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Wesley Sneijder. De recordinternational begon zijn voetballoopbaan bij DOS en is als co-voorzitter van de Raad van Advies nauw betrokken bij de club. Ook zijn broer Jeffrey (assistent-trainer) en zijn broertje Rodney (selectiespeler) maken deel uit van de club.

DHSC staat op de derde plaats met 39 punten. De achterstand op koploper Eemdijk bedraagt elf punten. Eind november werd Ricky Testa La Muta na de 0-4 nederlaag tegen Eemdijk ontslagen. Tarik Divarci, technisch directeur bij de Utrechters, is tot het einde van dit seizoen interim-coach. Onder zijn leiding werden in 2023 tien punten behaald uit zes wedstrijden.

Afgelopen zaterdag deelde DHSC de punten met DETO: 1-1. Een week daarvoor won Huizen met 5-1 van de ambitieuze club, die volgens Divarci dit seizoen moet promoveren naar de derde divisie. Het doelsaldo van DHSC is +10 (46-36). Emre Bal en Yassine Tekfaoui namen beiden acht goals voor hun rekening.

Op zaterdag 8 oktober 2022 pakte csv Apeldoorn in de uitwedstrijd tegen DHSC een verdiend punt tegen de toenmalige koploper. De Orderbosbewoners kwamen na drie minuten spelen al op 0-1 door Cem Köse. Nigel Michels vergrootte na een half uur de marge. Deze voorsprong kon uiteindelijk niet worden vastgehouden, waardoor het duel door goals van Emre Bal en Ismail Ouaddouh eindigde in 2-2.

csv Apeldoorn-DHSC begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.T.A. Verhoeve. De wedstrijdsponsor is Broekhuis Opel/Fiat/Jeep/Alfa Romeo Apeldoorn, gevestigd aan de Laan van Malkenschoten 85.

Foto’s:

Henk-Jan van Beek

Yorik Meijer.

Cedric Bultman.

Wout van Zoeren