Sport

DETO komt naar het Orderbos

Jelle Macaré en Cem Köse.

Cem Köse.

APELDOORN – In de laatste speelronde van de eerste periode staat de wedstrijd tussen csv Apeldoorn en DETO op het programma. Beide ploegen hebben dertien punten behaald uit de eerste negen duels en staan acht punten achter op koploper Eemdijk. De club uit Bunschoten-Spakenburg heeft dus de beste papieren op het binnenhalen van de eerste prijs.

Voetbalvereniging Door Eendracht Tot Overwinning beleeft net als csv Apeldoorn een tot op heden wisselvallig seizoen. De Vriezenveners, die vorig seizoen als vijfde eindigden in de hoofdklasse B, staan met een achtste plaats in de grote middenmoot van de vierde divisie B. DETO wisselde mooie overwinningen (2-0 tegen SDV Barneveld, 5-1 in eigen huis tegen d’ Olde Veste ’54, 1-5 bij HZVV en 3-0 tegen Huizen) af met nederlagen tegen Eemdijk (2-1), WV-HEDW (4-2), DHSC (0-4) en afgelopen weekend tegen de amateurs van Ajax (1-3). Er werd ook nog gelijkgespeeld tegen Flevo Boys (2-2). Met 21 goals voor (waarvan zeven van spits Bas Postma en vier van middenvelder Coplan Soumaoro) behoort DETO tot de meest productieve ploegen, maar er werden ook zeventien goals geïncasseerd.

Bij DETO is het een weerzien met oud-csv Apeldoorntrainer Jürgen Schefczyk. De inwoner van Klarenbeek is sinds deze zomer werkzaam bij de rood-zwarten, nadat hij overkwam van Scherpenzeel. Schefczyk was in de laatste maanden van het seizoen 2013-2014 al op interimbasis actief bij DETO, maar kon niet voorkomen dat DETO degradeerde uit de hoofdklasse. Schefczyk won in die periode wel op het Orderbos met 2-3.

csv Apeldoorn staat op basis van doelsaldo een plek lager op de ranglijst dan DETO. Waar de rood-gelen met vier thuisoverwinningen op rij een mooie serie hebben neergezet, verlopen de uitwedstrijden een stuk moeizamer. Zo ook afgelopen zaterdag toen er met 4-1 werd verloren bij Huizen. Na een mindere eerste helft waren de mannen van Jan Kromkamp in het begin van de tweede helft de bovenliggende partij met de verdiende gelijkmaker als gevolg. Die sterke periode kon niet worden vastgehouden. Persoonlijke fouten en een makkelijk gegeven strafschop zorgden uiteindelijk voor een geflatteerde ruime nederlaag.

csv Apeldoorn en DETO troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2018-2019. csv Apeldoorn wist toen beide duels om te zetten in een overwinning. In Vriezenveen werd het 0-2 en in Apeldoorn vielen maar liefst zeven goals (4-3).

De wedstrijd csv Apeldoorn – DETO begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter T.T. van der Velden. Kamp Coating is de wedstrijdsponsor.

door Henk-Jan van Beek

Fotografie: Wout van Zoeren