Sport

Dennis Licht: Van níet fit naar wél fit

Foto: Kevin Hagens

Na een succesvolle editie in 2020 biedt Dennis Licht ongeoefende hardlopers weer de kans om deel te nemen aan de Acht van Apeldoorn tijdens de Midwinter Marathon. Ondanks de onzekerheid of het evenement gaat plaatsvinden, gaat er gewoon getraind worden. De komende tijd zal Nieuwsblad Stedendriehoek samen met Omroep Gelderland hier weer uitgebreid verslag van doen.

“In ongeveer 100 dagen gaan wij tien deelnemers klaarstomen voor acht kilometer hardlopen. We gaan niet alleen werken aan het verbeteren van de conditie, want ik weet dat er meer nodig is om vol te houden”, aldus Licht. Hoewel er grote onzekerheid bestaat of het hardloopevenement in coronatijd doorgaat, vinden Licht en de rest van zijn begeleidingsteam het belangrijk om mensen in beweging te krijgen en te houden. “Juist nu, in deze tijd, is je persoonlijke gezondheid extra belangrijk. Wij willen daarom mensen die om wat voor reden dan ook een belemmering ervaren in bewegen, een professioneel en motiverend trainingsprogramma bieden. Van níet fit naar wél fit!”

Geen belemmeringen

De coronamaatregelen belemmeren Licht en zijn team niet om, in navolging van eerder succesvol verlopen edities, te starten met een running team. “Kijk, uiteindelijk gaat het erom dat je op een verantwoorde en gezonde manier gaat trainen. En daarbij zijn we niet afhankelijk van een evenement. Deelname aan het evenement is weliswaar bonus, maar uiteindelijk gaat het erom of je conditie er op vooruitgaat. Daarom zeggen wij: op de eerste zondag van februari stellen wij de deelnemers in staat om acht kilometer achter elkaar te leren hardlopen.”

Geen excuses

Een hele reeks van partners maakt het mogelijk om gratis deel te nemen aan dit professionele trainingsprogramma. De hardlopers krijgen onder meer goede sportkleding en hardloopschoenen, sportmedische ondersteuning, maar ook mentale begeleiding en krachtraining. Licht: “Er is dan ook geen excuus te bedenken om niet deel te nemen.”

Eind oktober beginnen de deelnemers met een uitgebreide fysiotherapeutische screening en verschillende conditietesten. “Met deze screening brengen we ook potentiële blessures in kaart en leren we de deelnemers beter kennen. Dit vergroot de kans op succes”, aldus Licht. Wie kans wil maken op een plek in het running team, kan daarvoor zo spoedig mogelijk een motivatiebrief sturen naar de redactie van Omroep Gelderland: gelderlandhelpt@gld.nl.