Sport

De Harder en De Boer met goed gevoel winterstop in

APELDOORN – Het gebeurt niet zo vaak dat voetbaltrainers eensgezind zijn bij het analyseren van een wedstrijd. Na de derby Apeldoornse Boys-Groen Wit ’62 konden Boys-coach Ewald de Boer en zijn collega Martijn de Harder vrede hebben met de 1-1 eindstand. Beide teams hadden hun mogelijkheden om het duel winnend af te sluiten. De thuisclub liet vanaf elf meter de grootste kans onbenut. Door niét te verliezen nemen beide oefenmeesters in elk geval een goed gevoel mee de winterpauze in.

Met name voor Martijn de Harder blijven wedstrijden tégen Apeldoornse Boys bijzonder. “Ik ben 25 jaar lid geweest van Apeldoornse Boys. Het blijft mooi om terug te komen. Ik wilde altijd graag hoofdtrainer worden. Maar dat kan altijd nog”, sprak de Groen Wit-trainer over zijn speciale gevoelens voor het roodgeel van Malkenschoten. Opvolger van de naar Robur et Velocitas vertrekkende Ewald de Boer zal hij komend voetbaljaar desondanks niet worden. De Harder verlengde afgelopen week zijn contract aan de Landdrostlaan en gaat derhalve zijn vierde seizoen in groenwitte dienst tegemoet. Weloverwogen. “Er zit potentie genoeg in de club.”

De huidige, tegenvallende twaalfde plaats in de vierde klasse G weerspiegelt volgens de trainer niet waar Groen Wit ’62 gezien de aanwezige kwaliteiten hoort te staan. “We hebben de laatste vier wedstrijden niet verloren. Daarvoor verloren we vijf keer op rij. Dan begrijp je denk ik wel dat de moraal niet zo best was. De ene teleurstelling volgde de andere op. We hebben een jonge ploeg. Het hoort bij jong zijn. We hadden meer verwacht, maar we voetballen goed. Wij gaan echt niet tegen degradatie voetballen. We hebben nog steeds hoop op een periodetitel”, verwacht De Harder de stijgende lijn in 2017 voort te zetten.

Ewald de Boer ziet bij Apeldoornse Boys de wispelturigheid ook steeds meer verdwijnen. “Uit de laatste drie wedstrijden hebben wij zeven punten gehaald. Dat is nog niet eerder gebeurd in het jaar dat ik bij Apeldoornse Boys zit. Het gaat steeds beter. Al ben ik niet tevreden met waar we nu staan. Qua puntentotaal hebben we onszelf te weinig beloond.”

Het afkeuren van het kunstgras op het hoofdveld van Malkenschoten neemt de trainer gelaten. In afwachting van wat er gaat gebeuren voetballen de Boys van De Boer hun wedstrijden zonder morren op natuurgras. “We hebben alleen twee keer in de zaal moeten trainen, omdat het veld bevroren was. Bovendien wordt het nu meer belast. Maar het veld op zich is verder prima. Het is zoals het is.”