Sport

csv Apeldoorn wacht heuse kraker op Orderbos

APELDOORN – Na een qua uitslag teleurstellende wedstrijd tegen koploper Eemdijk (1-2 nederlaag), mag csv Apeldoorn aanstaande zaterdag wederom op het eigen Orderbos aantreden. Deze keer tegen het laag geklasseerde NSC Nijkerk. “Als voetballer zijn dit de potjes die je graag wilt spelen”, aldus aanvoerder Maarten Boeve, doelend op het grote belang van deze wedstrijd voor beide teams.

Hoewel de uitslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag wellicht anders deed vermoeden, gaf het spel van csv Apeldoorn hoop voor de komende periode. De rood-gelen kunnen de punten goed gebruiken. Dat geldt ook zeker voor NSC Nijkerk, dat op dit moment de voorlaatste plaats op de ranglijst bezet, die aan het eind van het seizoen tot rechtstreekse degradatie gaat leiden. Ook is csv Apeldoorn nog niet verlost van degradatiezorgen, gezien de huidige dertiende plaats.

“Het is jammer dat je jezelf niet beloont”, refereert Boeve aan de verloren wedstrijd tegen Eemdijk. Maarten werd na deze wedstrijd benoemd tot ‘man of the match’. Op de vraag wat Boeve zelf vond van deze uitverkiezing en hoe hij vooruitkijkt op de wedstrijd van zaterdag tegen NSC Nijkerk, geeft hij gedecideerd aan dat wanneer hij de benoeming tot man van de wedstrijd zou kunnen inruilen voor het behouden van de drie punten op het Orderbos zaterdag, hij er meteen voor zou willen tekenen.

“Na een trainerswissel midden in het seizoen, begin je eigenlijk weer op nul”, aldus Boeve. “Maar ondanks dat zijn we het aan onze stand verplicht om NSC Nijkerk met een nederlaag naar huis te sturen aanstaande zaterdag”, aldus de aanvoerder die terugblikt op de 0-5 gewonnen wedstrijd in Nijkerk aan het begin van dit seizoen. Deze heuse kraker in de onderste regionen van de Hoofdklasse B begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor van deze wedstrijd is Steven Jansen bv onderhoud en schilderwerk. Sinds 1980 biedt Steven Jansen bv totaalonderhoud in Apeldoorn en wijde omgeving.