Sport

csv Apeldoorn versterkt aanvalslinie met Patrick Maneschijn

APELDOORN – Aanvaller Patrick Maneschijn maakt de overstap van WHC naar csv Apeldoorn. De 23-jarige Deventenaar, die op alle voorhoedeposities uit de voeten kan, tekent op het Orderbos een contract voor een seizoen.

Maneschijn begon zijn voetballoopbaan bij Sallandia om vervolgens voor Schalkhaar uit te komen. De rappe aanvaller keerde terug bij zijn eerste club waar hij als zestienjarige zijn wedstrijden speelde in het vlaggenschip van de destijds vierdeklasser. Met zestien competitiedoelpunten en meerdere goals in de nacompetitie, was Maneschijn beslissend voor de ploeg die via de nacompetitie promoveerde naar de derde klasse.

Zijn goede spel viel op bij Go Ahead Eagles, waardoor de betaald voetbalorganisatie hem oppikte. Via de JO19-1 en de beloften kwam hij uiteindelijk tot zestien wedstrijden in de Jupiler League, de huidige Keuken Kampioen Divisie. Een definitieve doorbraak bleef uit, waardoor Maneschijn verkaste naar Sparta Nijkerk en na een jaar aansloot bij onze competitiegenoot WHC.

“In de afgelopen twee jaar heb ik door blessures weinig minuten gemaakt. In de eerste seizoenshelft van afgelopen seizoen ben ik twee keer geopereerd aan een hernia. Na de winterstop was ik weer volledig fit en kwam ik in een flow terecht”, vertelt Maneschijn die in het dagelijks leven schilder is. “Ik hoop straks in een nieuwe omgeving die lijn voort te zetten en wekelijks mijn niveau te laten zien. Ik ken csv Apeldoorn niet heel goed, maar ik heb van diverse mensen gehoord dat het een leuke club is. Het is nu aan mij om dat zelf te ontdekken. Een leuke bijkomstigheid is dat ik Jan Kromkamp en een aantal spelers al ken, dus heb er zeker vertrouwen in.”