Sport

csv Apeldoorn treft DZC’68 in eerste thuiswedstrijd

Oud-international Jan Kromkamp is de nieuwe hoofdtrainer van csv Apeldoorn. (Foto: Wout van Zoeren)

Levi Tuasela kwam deze zomer over van VIOS Vaassen. (Foto: Wout van Zoeren)

door Henk-Jan van Beek

Voor het eerst sinds 8 februari speelt csv Apeldoorn zaterdag weer een competitiewedstrijd op het eigen Sportpark Orderbos. De tegenstander is DZC’68 uit Doetinchem.

Met vijftien nieuwelingen heeft de A-selectie van csv Apeldoorn een ware metamorfose ondergaan. Ervaren spelers als Steven van Es, Sander Krijns en Jesse Hartgers zijn vertrokken, waardoor de selectie dit seizoen voornamelijk bestaat uit jonge, talentvolle spelers uit de regio en uit de eigen jeugdopleiding. Ook de technische staf kent met hoofdtrainer Jan Kromkamp, assistent-trainer Jan Michels en keeperstrainer Eric Huigen nieuwe gezichten.

In de voorbereiding op het tweede achtereenvolgende seizoen in de eerste klasse D maakten de rood-gelen een frisse en gretige indruk. Er werd onder andere gelijkgespeeld tegen derdedivisionist DVS’33 en er werden ruime zeges geboekt op competitiegenoot SVI (0-5) en hoofdklasser SC Genemuiden (2-5). Daarnaast werd op overtuigende wijze de knock-outfase van de districtsbeker Oost bereikt. Afgelopen zaterdag eindigde de eerste competitiewedstrijd in een 1-1 gelijkspel tegen DTS Ede, de nummer drie van afgelopen seizoen. Fedde Timmer zorgde met een wonderschone omhaal tien minuten na rust voor de openingstreffer.

Ook DZC’68 kent de nodige mutaties. Waar csv Apeldoorn de selectie heeft verjongd, haalden de Achterhoekers juist veel ervaring en doelpunten binnen. Scoren in de seizoensouverture deed de ploeg van Jos van der Veen echter niet, want het kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen KHC. In de competitie behaalde alleen DOS Kampen een overwinning (4-0) op stadsgenoot Go-Ahead.

De wedstrijd begint zaterdag om 15.15 uur. Bezoekers dienen zich vooraf te registreren. Ga hiervoor naar de website www.csvapeldoorn.nl. De ‘Vrienden van csv Apeldoorn’ zijn wedstrijdsponsor. Dit is een groep leden die de club een warm hart toedraagt en verder op veel terreinen binnen de club actief is. Niet in de gelegenheid om de wedstrijd te bezoeken? Bekijk het duel dan live via csv Apeldoorn TV op YouTube.