Sport

csv Apeldoorn thuis tegen Flevo Boys

APELDOORN – Op de eerste zaterdag van oktober speelt csv Apeldoorn in eigen huis tegen Flevo Boys. Voor het team van oefenmeester Jan Kromkamp is het de derde thuiswedstrijd van het seizoen. De rood-gelen wisten de eerste twee duels op het Orderbos te winnen en zullen de ongeslagen thuisreeks graag willen behouden.

Zowel Flevo Boys als csv Apeldoorn is wisselvallig aan het seizoen begonnen. De gasten zijn terug te vinden op plaats negen met zeven punten, terwijl de thuisploeg de tiende plaats bezet met zes punten. Swift, DHSC en Eemdijk zijn na vijf wedstrijden gedeeld koploper met twaalf punten. Berkum is hekkensluiter met één punt.

Flevo Boys begon de competitie met een 0-1 nederlaag tegen Ajax, om daarna te winnen bij DHSC. Op Sportpark Wesley Sneijder in Utrecht werd het een doelpuntenfestijn: 4-7. Vervolgens werd er gewonnen van HZVV (2-0), verloren bij Huizen met ruime cijfers (5-0) en afgelopen weekend hield het team van Arjen Postma een punt over aan de thuiswedstrijd met DETO (2-2). csv Apeldoorn verloor tot op heden de drie uitwedstrijden tegen SC Genemuiden (4-1), SDV Barneveld (2-0) en d’Olde Veste ’54 (1-0), maar won op Sportpark Orderbos van Eemdijk (4-2) en WV-HEDW (1-0).

csv Apeldoorn en Flevo Boys kruisten de laatste jaren veelvuldig de degens. Beide clubs kwamen in het seizoen 2010-2011 uit in de topklasse, het toenmalige hoogste amateurniveau. Handhaven lukte niet, waardoor in de jaren daarna in de hoofdklasse veel onderlinge wedstrijden werden afgewerkt. In het seizoen 2018-2019 waren de laatste ontmoetingen. In Apeldoorn werd het 3-0 en in Emmeloord 2-3.

De wedstrijd tussen csv Apeldoorn en Flevo Boys vangt zaterdagmiddag aan om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G. Stegeman. De wedstrijdsponsor is Zilt Bikes, specialist in fietsonderhoud voor B2B.

door Henk-Jan van Beek

Fotografie: Wout van Zoeren