Sport

csv Apeldoorn speelt wederom in eigen huis

Foto: WoZoPro

Een week na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Hierden staat er voor csv Apeldoorn opnieuw een duel in eigen huis op het programma. Ditmaal neemt de ploeg van trainer/coach Jan Kromkamp het op tegen Nunspeet.

Met zes punten uit de eerste twee wedstrijden is csv Apeldoorn voortvarend begonnen aan de competitie. Na de 0-3 uitoverwinning op SDV Barneveld volgde afgelopen zaterdag een 2-0 thuiszege op Hierden. Nigel Michels en Patrick Maneschijn namen de treffers voor hun rekening. In de slotfase kreeg Fedde Timmer zijn tweede gele kaart, waardoor hij het duel met Nunspeet moet missen.

Het feit dat Dean Bredewolt al twee clean sheets achter zijn naam heeft staan, stemt Jan Kromkamp tevreden. De oud-verdediger gaf na het duel met Hierden aan de afgelopen tijd veel aandacht te hebben besteed aan het verdedigende aspect. Zijn ploeg kreeg namelijk in de voorbereiding de nodige tegendoelpunten te verwerken.

Ook Nunspeet heeft nog geen tegentreffer te hoeven incasseren. In de eerste speelronde speelde het team van Lucas Hoekman 0-0 tegen KHC en afgelopen weekend werd SDV Barneveld met 2-0 verslagen door doelpunten van Vincent Huisman en de zeventienjarige Melle van der Woude.

De laatste keer dat csv Apeldoorn en Nunspeet elkaar troffen, was op 23 november 2019. Eindstand op het Orderbos was toen 1-1. Tien minuten na rust kopte Steven van Es de op dat moment verdiende openingstreffer binnen na een voorzet van Sander Krijns. Vijf minuten later was het alweer gelijk toen Job Hoogedoorn een terugspringende bal van de lat binnenschoot. Vlak voor het eindsignaal hield Dean Bredewolt met een katachtige redding Patrick Pluim van scoren, waardoor de rood-gelen uiteindelijk niet ontevreden mochten zijn met een remise.

De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur en wordt gesponsord door een groep csv Apeldoorn-supporters.

door Henk-Jan van Beek