Sport

csv Apeldoorn ontvangt SVI

csv Apeldoorn neemt het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen SVI, dat de negende plaats bezet in de eerste klasse D. De Zwollenaren hebben iets recht te zetten na twee nederlagen op rij en zullen dus extra gebrand zijn op een goed resultaat tegen de koploper.

Afgelopen zaterdag wist het team van Bram Freie een 2-0 voorsprong bij rust niet vast te houden tegen DTS Ede. Na de thee scoorde DTS namelijk in een tijdsbestek van twintig minuten vier maal. Na rood voor Apeldoorner Frank Boers lukte het de thuisploeg nog een doelpunt te produceren, maar de gelijkmaker zat er niet in. Door de 3-4 verliespartij blijft SVI steken op plaats negen met zeven punten.

Voor de ploeg van Jan Kromkamp verloopt de competitiestart voorspoedig. Behoudens de misstap bij DTS Ede, werden alle overige wedstrijden in winst omgezet. Zo ook afgelopen zaterdag in Wierden waar de toeschouwers net als bij SVI-DTS Ede zeven doelpunten voorgeschoteld kregen. Via een goal van Patrick Maneschijn en twee treffers van Lars Huber in de eerste helft leek csv Apeldoorn een eenvoudige middag tegemoet te gaan. De Zwaluwen dachten daar echter anders over en kwamen volledig terug in de wedstrijd. Laurence van den Enk bezorgde csv Apeldoorn alsnog een verdiende driepunter.

Met vijftien punten en een doelsaldo van +10 gaan de Orderbosbewoners aan de leiding. DZC ’68, de tegenstander van csv Apeldoorn in de achtste én tevens laatste speelronde van de eerste periode, is de runner-up met evenveel punten en een doelsaldo van +7. De Doetinchemmers reizen aankomende zaterdag af naar KHC. De nummers drie (Go-Ahead Kampen) en vier (Bennekom) verloren vorig weekend respectievelijk van SDV Barneveld (3-2) en DOS Kampen (3-0). DOS behaalde met deze knappe overwinning de eerste driepunter van het seizoen.

Het laatste onderlinge treffen tussen csv Apeldoorn en SVI, dat sinds 2019 voor het eerst in de clubgeschiedenis uitkomt in de eerste klasse, was vorig seizoen in de voorbereiding. Op Sportpark De Siggels werd het 0-5.

csv Apeldoorn-SVI begint zaterdag om 15.00 uur en wordt gesponsord door Mennink Makelaars, gevestigd aan de Loolaan 14.

door Henk-Jan van Beek      Foto: Wout van Zoeren