Sport

csv Apeldoorn ontvangt SDV Barneveld

Cem Köse, Delano Grootenhuis en Jeremy Jonker. Fotografie: Wout van Zoeren/WoZoPro

Tijmen Luttikholt en Franslyn Nsingi. Fotografie: Wout van Zoeren/WoZoPro

APELDOORN – In speelronde achttien neemt csv Apeldoorn het op tegen SDV Barneveld. De tegenstander, die vorig seizoen ook promoveerde vanuit de eerste klasse D naar de vierde divisie B, staat op een vijftiende plaats. csv Apeldoorn bezet de tiende plaats en heeft acht punten meer verzameld.

SDV Barneveld is met twaalf punten uit zeventien wedstrijden terug te vinden op een rechtstreekse degradatieplaats. De achterstand op de veilige twaalfde plaats is vier punten. De ploeg van hoofdtrainer Bart Schreuder wist vorige week een knap punt te behalen tegen DETO. In eigen huis werd het 2-2 tegen de huidige nummer vier. Zakaria El Biyar vond twee keer het net.

csv Apeldoorn bezet met twintig punten uit zestien wedstrijden de tiende plaats op de ranglijst. De achterstand op het linkerrijtje bedraagt drie punten en de voorsprong op de promotie/degradatieplekken is vier punten. Afgelopen weekeinde zat winnen van koploper Eemdijk er, in tegenstelling tot de heenwedstrijd, niet in. Na negentig minuten stond er een 5-0 nederlaag op het scorebord. In de eerste doorgang zag het er niet naar uit dat de score zo hoog op zou lopen. De rood-gelen speelden bij vlagen goed mee, maar de thuisploeg liet zien dat zij terecht lijstaanvoerder zijn van de competitie.

In speelronde 3 speelde csv Apeldoorn op Sportpark Norschoten de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld. De rood-gelen waren toen niet op volle oorlogssterkte en verloren met 2-0 door goals van Zakaria El Biyar en Ricardo Mengerink. De laatste ontmoeting op het Orderbos was op 19 maart 2022. Toen deelden beide ploegen de punten: 1-1.

csv Apeldoorn-SDV Barneveld wordt zaterdagmiddag om 15.00 uur in beweging gebracht door scheidsrechter G.H.A. Stevens. De wedstrijdsponsor is Grehamer & Company. Met Grehamer Real Estate maken zij bestaand commercieel en residentieel vastgoed betekenisvol en met Grehamer Invest steunt het bedrijf veelbelovende jonge ondernemingen op financieel gebied en als sparringpartner op hun groeipad.

door Henk-Jan van Beek