Sport

csv Apeldoorn ontvangt HZVV

APELDOORN – In speelronde acht van de vierde divisie B krijgt csv Apeldoorn bezoek uit Drenthe. Het Hoogeveense HZVV is zaterdagmiddag op het Orderbos de tegenstander. Om 15.00 uur fluit scheidsrechter Labeur voor de aftrap.

HZVV is met vijf punten terug te vinden op de vijftiende plaats. De ploeg van Rick Mulder wist alleen te winnen van d’ Olde Veste ’54 (2-1). Verder werd er zowel tegen Ajax als Huizen met 0-0 gelijkgespeeld. De overige wedstrijden tegen WV-HEDW (2-1), Flevo Boys (2-0), DHSC (1-4) en DETO (1-5) gingen verloren. Het laatstgenoemde duel was afgelopen weekend. De rood-witten wisten tot op heden vijf treffers te produceren. Sander Dzemidzic nam er drie voor zijn rekening.

csv Apeldoorn staat achtste op de ranglijst met tien punten en won alle wedstrijden op eigen veld. Eemdijk (4-2), WV-HEDW (1-0) en Flevo Boys (3-2) werden in spectaculaire wedstrijden verslagen. Afgelopen zaterdag behaalde de ploeg van Jan Kromkamp het eerste punt in een uitwedstrijd. Op Sportpark Wesley Sneijder in Utrecht werd het 2-2. Al na twee minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord. Cem Köse maakte zijn vijfde competitiedoelpunt op aangeven van Delano Grootenhuis. Grootenhuis gaf in de 29e minuut ook de assist bij de 0-2 van Nigel Michels. Via Emre Bal en Ismail Ouaddouh kwam de gedeeld koploper langszij, maar in een waar kansenfestival werd er verder niet meer gescoord.

De laatste ontmoeting tussen beide clubs was op 13 augustus. Op een hete zomerdag was csv Apeldoorn met 3-1 te sterk. Nigel Michels, Pook Descendre, Fedde Timmer vonden het net namens de thuisploeg. Sander Dzemidzic zorgde voor de eretreffer. De laatste onderlinge officiële duels vonden plaats in het seizoen 2017-2018. Op het Orderbos werd het 2-2 en in Hoogeveen won HZVV met 3-1.

door Henk-Jan van Beek

Foto’s: Wout van Zoeren