Sport

csv Apeldoorn ontvangt Hierden

Foto: Wout van Zoeren

Csv Apeldoorn speelt in de vierde speelronde van de eerste klasse D een thuiswedstrijd tegen Hierden. De rood-gelen willen de goede seizoensstart een passend vervolg geven tegen de huidige nummer dertien van de ranglijst.

Na de puntendeling tegen DTS Ede (1-1) en de 1-0 zege op DZC’68, werd afgelopen zaterdag afgerekend met DOS Kampen. Op een nagenoeg leeg Sportpark De Maten wonnen de Apeldoorners met 0-2. Jan Kromkamp sprak na afloop van een verdiende zege. “We hebben bij fases leuk gevoetbald, creëerden mooie kansen, maar moeten het duel veel eerder beslissen.”

Daarmee doelde de hoofdtrainer op het feit dat zijn ploeg na de openingstreffer van jongeling Laurence van den Enk (zie foto) vele mogelijkheden onbenut liet. Pas tien minuten voor het eindsignaal zorgde Nigel Michels uit een corner van Delano Grootenhuis voor de bevrijdende 0-2.

De Apeldoorners hebben na drie gespeelde wedstrijden zeven punten behaald en zijn daarmee koploper. Kromkamp blijft er nuchter onder. “We bekijken de situatie per wedstrijd. Ik ken de tegenstanders in de competitie niet, maar ik ken wel mijn eigen ploeg. En dat is een geweldig voetballend team met heel veel kwaliteit. Waar het eindigt zullen we aan het einde van het seizoen zien.”

Aanstaand tegenstander Hierden heeft tot op heden één punt verzameld. In de openingsspeelronde werd het 3-3 tegen SVZW na een 1-3 achterstand. Vervolgens gingen de wedstrijden tegen de Kampense clubs Go-Ahead en KHC met respectievelijk 3-0 en 0-1 verloren.

De wedstrijd begint zaterdag om 15.15 uur en is live te volgen via het YouTube-kanaal van csv Apeldoorn. De uitzending begint om 15.00 uur. Mennink Makelaars is de wedstrijdsponsor. Mennink kent de klant en de markt en heeft een no-nonsense mentaliteit.

door Henk-Jan van Beek