Sport

csv Apeldoorn ontvangt Hierden

door Henk-Jan van Beek

Op 10 oktober 2020 speelde csv Apeldoorn voor het laatst een competitiewedstrijd in eigen huis. Tegenstander op het Orderbos was destijds de plaatselijke voetbalvereniging uit Hierden, die aankomende zaterdag opnieuw afreist naar Apeldoorn voor een ontmoeting met de rood-gelen.

Vorig seizoen leek het onderlinge treffen te eindigen in een overwinning voor de thuisploeg. De Apeldoorners hadden immers de overhand en kwamen door doelpunten van Laurence van den Enk op een 2-0 voorsprong. In de slotfase wist het team van Henri Brink tegen de verhouding in toch nog een punt uit het vuur te slepen.

Brink en zijn spelers kunnen ook aankomende zaterdag een succes gebruiken tegen csv Apeldoorn na de 0-5 oorwassing van afgelopen zaterdag tegen Bennekom. csv Apeldoorn boekte wel een winstpartij. In Barneveld werd er met 0-3 gewonnen van SDVB door goals van Van den Enk (twee) en invaller Cali Daniel (zie foto).

Laatstgenoemde kwam afgelopen zomer over van VOC uit Rotterdam en is samen met Nathan Greven (FC Zutphen), Job Pothof, Thymo Brouwer (beiden tweede elftal) en Sem Oerlemans (csv Apeldoorn O23) nieuw in de selectie. Zij hebben de plaatsen ingenomen van Jesse Perdon, Omar Yakubu, Joey Bosz, Levi van der Spek, Mike de Beer, Niek Meijer en Brian Karman.

De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Veeneman Bouw. (Foto: Wout van Zoeren)