Sport

csv Apeldoorn ontvangt het Wierdense SVZW

Fedde Timmer (rechts) scoort de gelijkmaker tegen De Merino’s. Fotografie: Wout van Zoeren

Doelman Dean Bredewolt ranselt de bal weg. Fotografie: Wout van Zoeren

door Henk-Jan van Beek

APELDOORN – In speelronde twintig van de eerste klasse D krijgt csv Apeldoorn zaterdag bezoek van SVZW. De Wierdenaren wisten de laatste vier duels in winst om te zetten en doen derhalve weer bovenin mee.

 
SVZW is met 32 punten uit achttien wedstrijden terug te vinden op de zesde plaats. In dit kalenderjaar, waarin de zwart-witten tien wedstrijden hebben afgewerkt, werden 21 punten behaald. Afgelopen zaterdag werd het thuisduel met Bennekom gewonnen met 3-0. De achterstand op csv Apeldoorn betreft vijf punten, echter heeft de ploeg van Joram Hendriks dinsdagavond 26 april nog een wedstrijd in te halen tegen de nummer vijf SDV Barneveld.

csv Apeldoorn, dat 37 punten heeft behaald uit negentien duels, speelde vorig weekend in Veenendaal met 2-2 gelijk tegen De Merino’s. De rood-gelen kwamen twee keer op achterstand tegen de nummer dertien van de ranglijst. Laurence van den Enk en Fedde Timmer zorgden voor de gelijkmakers. Ondanks de puntendeling bleef de schade beperkt, aangezien de nummer drie Nunspeet met 3-1 wist te winnen van koploper DTS Ede. Met een verschil van zes punten tussen de koploper en de nummer zes blijft het spannend in 1D.

Spektakel en veel doelpunten
Onderlinge ontmoetingen met SVZW staan vaak garant voor spektakel en veel doelpunten. Zo ook het heenduel in Wierden. Op Sportpark Het Lageveld kwamen de rood-gelen op een 0-3 voorsprong via Patrick Maneschijn en twee goals van Lars Huber. De thuisploeg kwam vervolgens helemaal terug in de wedstrijd, maar het was Laurence van den Enk die de rood-gelen toch de overwinning bezorgde: 3-4.

csv Apeldoorn-SVZW begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en wordt gesponsord door 12MNDN Duurzaam, een gedegen partner en een onafhankelijke totaalaanbieder van duurzame oplossingen.