Sport

csv Apeldoorn ontvangt De Merino’s

Levi Tuasela in duel met Kevin Sterling van TEC uit Tiel. (Foto: Wout van Zoeren)

door Henk-Jan van Beek

APELDOORN – csv Apeldoorn speelt vanaf komende zaterdag tot en met 4 juni ieder weekend een competitieduel. De Merino’s uit Veenendaal is de eerste tegenstander die na de lange winterstop afreist naar het Orderbos. 

csv Apeldoorn heeft tot op heden acht van de 26 wedstrijden afgewerkt. De ploeg van Jan Kromkamp behaalde in de eerste periode achttien punten. Alleen DZC ’68 wist meer punten te behalen. De achterstand op de koploper uit Doetinchem, die zaterdag aantreedt tegen de nummer vier Bennekom, is een punt.

Tijdens de lange onderbreking oefende de ploeg van Jan Kromkamp veelal tegen hoger spelende clubs. Zo werd er voor de kerstdagen gespeeld tegen derdedivisionist DVS ’33 en hoofdklasser DUNO uit Doorwerth. In de afgelopen twee weken waren derdedivisionist Excelsior ’31, tweededivisionist TEC en derdeklasser AGOVV de tegenstander. csv Apeldoorn liet in die wedstrijden zien klaar te zijn voor de competitiehervatting.

Het relatief onbekende De Merino’s degradeerde in 2019 na vier seizoenen eerste klasse naar de tweede klasse. In het vroegtijdig afgebroken seizoen 2019-2020 stonden de blauw-witten bovenaan in 2G met 39 punten uit zeventien wedstrijden. Ondanks een niet afgemaakte competitie leverde het promotie op. Vorig seizoen verzamelde De Merino’s vier punten uit evenveel wedstrijden. In de huidige competitie staat de ploeg van Jeroen van de Zwaan dertiende met vijf punten uit acht duels.

csv Apeldoorn-De Merino’s begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en wordt gesponsord door LevadaPlastics, Windst in Bedrijf en Mennink Makelaars.