Sport

csv Apeldoorn ontvangt Berkum

Laurence van den Enk afgelopen weekend tegen Ajax (amateurs). Fotografie: Wout van Zoeren

APELDOORN – csv Apeldoorn neemt het zaterdagmiddag in de vierde divisie B op tegen Berkum. De ploeg uit Zwolle is terug te vinden op plaats twaalf met veertien punten uit dertien wedstrijden. De rood-gelen hebben drie punten meer, dus het belooft wederom een boeiend duel te worden op Sportpark Orderbos.

Berkum beleefde een uitermate slechte competitiestart. Na zes wedstrijden had het team van Arno Hoekstra namelijk slechts één punt verzameld. Dit punt werd behaald in speelronde drie tegen SC Genemuiden. Na een tactische omzetting anderhalf maand geleden werden d’Olde Veste ’54, Flevo Boys, HZVV en Huizen verslagen. Tussendoor werd ook het districtsbekerduel tegen Nunspeet gewonnen. Afgelopen weekend had Berkum bijna de vijfde zege in zes wedstrijden geboekt, maar werd een 2-0 voorsprong in de absolute slotfase verspeeld tegen DETO: 2-2.

Berkum, dat in het seizoen 2013-2014 degradeerde uit de hoofdklasse, keerde in het seizoen 2017-2018 weer terug op het vijfde niveau van Nederland. Met een tweede plek en een periodetitel lukte het niet om te promoveren naar de derde divisie. Afgelopen seizoen eindigden de zwart-witten op plek negen met veertig punten. Bekende namen in de selectie van Berkum zijn de boers Chris en Marc van der Meulen. Zij zijn respectievelijk bezig aan hun 22ste en achttiende seizoen in het eerste elftal van de Zwollenaren. De 38-jarige Chris liep op tweede paasdag een horrorblessure op tegen DETO, waardoor zijn voetballoopbaan ten einde leek. De aanvaller brak zijn kuitbeen, enkel en scheurde daarnaast alle banden rond zijn enkel af. Op 8 oktober beleefde hij een droomrentree tegen d’Olde Veste ’54. Vanaf de strafschopstip zorgde hij in de 97e minuut voor de winnende treffer. Clubtopscorers zijn Mike van Ekeren en Martijn Brakke, jarenlang topschutter bij Staphorst, met vier goals.

csv Apeldoorn boekte afgelopen zaterdag de eerste uitoverwinning van het seizoen. Op bezoek bij Swift kregen de hoofdstedelingen de meeste kansen, maar was het Rik Vlutters die een kwartier voor tijd de 0-1 voor zijn rekening nam na een uitstekende actie van topscorer Cem Köse.

Beide ploegen stonden sinds het seizoen 2009-2010 tien keer tegenover elkaar. De rood-gelen wisten drie ontmoetingen te winnen, Berkum trok vier keer aan het langste eind. Of de ploeg van trainer/coach Jan Kromkamp, in thuiswedstrijden altijd goed voor spektakel, zaterdag de punten op het Orderbos weet te houden, wordt duidelijk vanaf 15.00 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter R.W. de Wit en de wedstrijdsponsor is Mennink Makelaars.

door Henk-Jan van Beek