Sport

csv Apeldoorn ontvangt Bennekom op Orderbos

door Henk-Jan van Beek

APELDOORN – Zaterdag staat voor csv Apeldoorn het thuisduel tegen Bennekom op het programma. De wedstrijd tussen de nummers twee en acht van de eerste klasse G begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Wijma.

Bennekom kende een valse competitiestart. De ploeg van hoofdtrainer Camiel Jager, die afgelopen zomer begonnen is aan zijn tweede periode op Sportpark De Eikelhof, wist na drie verloren districtsbekerwedstrijden ook de eerste vier competitieduels niet in winst om te zetten.

De wedstrijd tegen asv Dronten op 28 oktober bleek de ommekeer. In eigen huis werden de polderbewoners met 3-0 verslagen. Sindsdien is er twee keer gelijkgespeeld in de uitwedstrijden tegen WSV (1-1) en DUNO D (2-2) en werd afgelopen zaterdag met 3-0 gezegevierd tegen Woezik. Kai Huisman was twee keer trefzeker en ook Quincy Arends wist het net te vinden. Met negen punten uit acht wedstrijden zijn de rood-witten terug te vinden in de ruime middenmoot. Het doelsaldo van Bennekom is +1 (elf voor en tien tegen).

csv Apeldoorn is de nummer twee van de ranglijst. De rood-gelen behaalden tot op heden vijftien punten uit zeven wedstrijden. De achterstand op koploper RKHVV, dat afgelopen weekend vrij was, is twee punten. DTS Ede verloor met 1-0 van De Bataven en staat nu op basis van doelsaldo derde achter csv Apeldoorn.

Afgelopen zaterdag wonnen de rood-gelen met 1-3 van asv Dronten. Op een regenachtig Sportpark Burgemeester Dekker kwamen de Apeldoorners na een moeizame openingsfase op een 1-0 achterstand. Via Pieter van der Straten werd de stand vlak voor rust gelijkgetrokken en halverwege de tweede helft zorgde Cem Köse voor de voorsprong. Vlak voor tijd werd het nog spannend toen de thuisploeg aandrong, maar de defensie, met daarin drie tieners, hield stand. Diep in blessuretijd wist Mehdi Bouhekan de bevrijdende 1-3 te scoren in het door asv Dronten-doelman Alex Bindenga verlaten doel.

De laatste ontmoetingen tussen beide teams waren twee seizoenen geleden, toen csv Apeldoorn kampioen werd en Bennekom als zesde eindigde. Beide wedstrijden waren een prooi voor csv Apeldoorn. In Bennekom werd met 0-5 gewonnen en in Apeldoorn was de stand na negentig minuten 3-1. Of csv Apeldoorn voor de derde achtereenvolgende keer wint, weten we zaterdagmiddag rond 17.00 uur.

Vreugde bij Timo Calot, Mehdi Bouhekan en Jeremy Jonker. (Foto: Wout van Zoeren/WoZoPro)