Sport

csv Apeldoorn nu tegen De Bataven  

door Henk-Jan van Beek

APELDOORN – csv Apeldoorn neemt het aanstaande zaterdag in eigen huis op tegen De Bataven. Beide ploegen hebben tot op heden negen punten verzameld en willen graag de aansluiting blijven houden met de top van de eerste klasse G.

De Bataven heeft zes wedstrijden nodig gehad om de negen punten te behalen, terwijl csv Apeldoorn een wedstrijd minder heeft afgewerkt. De achterstand op koploper RKHVV, dat afgelopen weekend de koppositie overnam van DTS Ede door hen met 5-1 te verpulveren, is vier punten. De Huissenaren kwamen in deze competitie zes wedstrijden in actie.

Afgelopen zondag wist De Bataven met 3-0 te winnen van Woezik, de nummer twaalf van de ranglijst. Op Sportpark Walburgen maakte clubtopscorer Jordi de Kramer zijn tweede en derde competitiedoelpunt. Jermo Wilsterman besliste vlak voor tijd het duel.

De Bataven uit Gendt degradeerde in het seizoen 2018-2019 via de nacompetitie uit de vierde divisie, de toenmalige hoofdklasse. Vorig seizoen werd het elftal van Charles Kazlauskas tweede in de eerste klasse D achter het Arnhemse MASV. In de halve finale van de nacompetitie was AFC ’34 uit Alkmaar met 3-0 te sterk.

csv Apeldoorn verloor afgelopen weekend met 2-1 van SDC Putten. Net als twee weken geleden tegen RKHVV, toen er met 2-3 werd verloren, leverde de ploeg van Jan Kromkamp een goede wedstrijd af met uitstekend veldspel. De rood-gelen beloonden zichzelf echter niet.

csv Apeldoorn en De Bataven komen elkaar komende zaterdag voor het eerst tegen in competitieverband. Beide ploegen vochten wel onderlinge duels uit in de districtsbeker Oost. In het seizoen 2016-2017, toen csv Apeldoorn de beker wist te winnen, wonnen de rood-gelen in de kwartfinale met 2-3. De laatste ontmoeting, op 12 september 2020 in de groepsfase, eindigde in 3-3.

csv Apeldoorn-De Bataven staat onder leiding van scheidsrechter E.J.H. de Gier en begint om 15.00 uur. Windst in Bedrijf, dé arbodienst van Gelderland en Overijssel is de wedstrijdsponsor.

Foto’s:

Kelly Joao en Jeremy Jonker.

Doelman Damian Stiemer.

Fotografie:  Wout van Zoeren/WoZoPro