Sport

Csv Apeldoorn laat Diderik niet naar Lienden vertrekken

APELDOORN – Zelden zal het sluiten van de overschrijvingsperiode in het amateurvoetbal in Apeldoorn zoveel stof hebben doen opwaaien dan dit jaar. Op Nagelpoel, aan De Voorwaarts en aan De Winkewijert voltrokken zich omvangrijke mobilisaties. De ‘troepenbewegingen’ in het Orderbos sprongen evenwel het meest in het oog. De wijze van rekruteren van vers bloed voor het tweede elftal van csv Apeldoorn zette elders kwaad bloed. Het blokkeren van een op handen zijnde overgang van Rob Diderik (zie foto) naar FC Lienden leidde binnen de eigen gelederen eveneens tot onvrede.

Het sterke seizoen van de door vertrekkend coach Peter Boeve tot linkervleugelverdediger omgeturnde ras-csv’er bleef niet onopgemerkt. De door Hans Kraay junior getrainde tweededivisionist wilde de 25-jarige Diderik graag inlijven. Zijn eigen vereniging dwarsboomt zijn kans op een onmiskenbare positieverbetering. In tegenstelling tot bij clubtopscorer Richard van Schooten, die komend seizoen in Spakenburgse dienst op doelpuntenjacht gaat, wenst csv Apeldoorn niet mee te werken aan ontbinding van Dideriks contract. Diderik, al negentien jaar csv’er, legt zich met tegenzin bij het voor hem nadelige besluit neer. Hij ziet er vanaf de rechtsgeldigheid van zijn csv-overeenkomst aan te vechten.

 

Diderik staat zodoende op maandag 24 juli gewoon op het veld wanneer de hoofdmacht van csv Apeldoorn onder leiding van Jürgen Schefczyk de training hervat. Of keeper Patrick Jansen er dan ook nog bij zal zijn, valt te bezien. Csv’s speler van het jaar mag zich verheugen in de belangstelling van een tweetal clubs uit de Jupiler League.

 

Vreemd genoeg hield de gang van zaken rond csv 2 de gemoederen meer bezig naarmate de deadline naderde. De wijze waarop de afdeling technische zaken van Apeldoorns hoogst spelende club te elfder ure elders spelers probeerde los te weken om komend jaar een representatief tweede elftal op de been te brengen, schoot met name bij AGOVV in het verkeerde keelgat. Met een officiële verklaring op haar website bestreed csv de nieuwelingen gelokt te hebben met vrijstelling van contributie en premies. Van de vijf Blauwen-spelers die werden benaderd, hapten er drie toe. Alvorens de broers Shurandell en Baba Martis en hun vriend Yaser Harif echter daadwerkelijk hun nieuwe voetbalschoenen in het Orderbos kunnen uitproberen, moeten zij eerst aan een contributieachterstand op Berg en Bos voldoen. Zo niet, dan dreigt mogelijk een speelverbod.

 

Veelzeggend is dat liefst acht voormalige csv-beloften het komend seizoen in het kielzog van Hans van den Brink en Marcel Coulier bij Alexandria neerstrijken. Met liefst negentien nieuwelingen wordt het in het eerste elftal van de zondagvierdeklasser uit Apeldoorn-Zuid dringen voor een plekje. Het nieuwe trainersduo, zelf lang actief in de csv-opleiding, wil met jeugdig talent nieuw elan brengen op Nagelpoel. Van het hele contingent nieuwkomers is oudgediende Younes Mansouri overigens de enige die in het verleden al zijn meerwaarde heeft bewezen op het seniorenpodium.

 

In de schaduw van Alexandria roerden ook csv Apeldoorn (het eerste!), Columbia en WSV zich behoorlijk op de markt. De Hoofdklasser en beide zondagtweedeklassers ‘kochten’ flink in om hun sportieve ambities op het veld gestalte te geven. Voor het overige viel het aantal opzienbarende ‘transfers’ binnen het Apeldoornse amateurvoetbal op de vingers van één hand te tellen. De bij WSV in ongenade geraakte Gino de Zeeuw kan AGOVV mogelijk een stapje vooruit helpen. Dominique Vos maakt SV Orderbos tot titelkandidaat in de vierde klasse G. Cas Mulder brengt de defensie van Beekbergen na omzwervingen in Zutphen en Bennekom een welkom stukje onverzettelijkheid terug. Opmerkelijk is bovendien dat Sportclub Teuge na de zomerstop nóg meer op Apeldoornse leest geschoeid zal zijn. Het komend seizoen krijgt Jasper van Oorspronk bij de zaterdagderdeklasser gezelschap van Frank Boers, Marc Hoekstra en Jeroen Willems.