Sport

csv Apeldoorn in laatste thuiswedstrijd van 2022 tegen Buitenpost

Ruben Katerberg in duel met Chris Verheul van AZSV. Fotografie: Wout van Zoeren.

Rik Vlutters in duel met Bram Wansink van AZSV. Fotografie: Wout van Zoeren.

APELDOORN – csv Apeldoorn neemt het in de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar op tegen Buitenpost. De Friezen staan net als de rood-gelen met twintig punten in de middenmoot. Beide ploegen willen uiteraard graag aansluiten bij de subtop én met een goed gevoel de winterstop ingaan, dus zal het een interessant duel worden op het Orderbos.

Buitenpost, sinds het seizoen 2018-2019 uitkomend in de vierde divisie B, en csv Apeldoorn staan gedeeld achtste in de vierde divisie B. Na veertien wedstrijden wonnen beide teams zes keer en werd er even vaak verloren. Het doelsaldo van Buitenpost is -6 (15-21) en van csv Apeldoorn -7 (20-27). Koploper Eemdijk, met 36 punten en een voorsprong van acht punten op runner-up SC Genemuiden, heeft zes verliespunten. De derde ploeg uit Bunschoten-Spakenburg liep die nederlagen op tegen csv Apeldoorn (4-2) én Buitenpost (1-0).

De zege van Buitenpost op de eerste dag van oktober tegen Eemdijk deed de blauw-witten veel goed. Er werd vervolgens nog vier keer gewonnen, waardoor de noorderlingen de onderste regionen wisten te verlaten. Vorige week zaterdag ging het thuisduel met DETO verloren. Op Sportpark De Swadde werd het 0-1 door een vroeg doelpunt van Kai Wesselink.

Afgelopen week werd bekend dat hoofdtrainer Willem Brouwer aan het einde van dit seizoen stopt. De 59-jarige coach trainde in het verleden onder andere Flevo Boys, Harkemase Boys en Berkum en is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Buitenpost. Brouwer wil zijn vrije tijd vooral buiten het voetbal gaan besteden.

csv Apeldoorn kreeg vorig weekend een forse nederlaag te verwerken. In Aalten werd het 5-0 voor AZSV. De 1-1 van Cem Köse vlak voor rust vond geen genade in de ogen van de assistent-scheidsrechter. Het doelpunt, dat de wedstrijd had doen kantelen, werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Levi Tuasela kreeg bij een 3-0 stand een rode kaart.

Beide ploegen stonden in het seizoen 2018-2019 al eerder tegenover elkaar. In Buitenpost gingen de Apeldoorners met 2-1 onderuit, maar op het Orderbos werd het 3-1 na een 0-1 achterstand. Maarten Boeve, Maikel Lange en Fedde Timmer waren die middag trefzeker.

csv Apeldoorn-Buitenpost staat onder leiding van scheidsrechter Kiremit en begint om 15.00 uur. De wedstrijd wordt gesponsord door Dijkgraaf, totaalleverancier van kantoorartikelen.

door Henk-Jan van Beek