Sport

csv Apeldoorn in kwartfinale beker tegen Juliana ‘31

APELDOORN – csv Apeldoorn neemt het deze zaterdag 8 april in de kwartfinale van de districtsbeker Oost op tegen de zondagtak van Juliana ’31, uitkomend in de vierde divisie B. De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich niet alleen voor de halve finale, maar ook voor de voorronde van de landelijke KNVB Beker van volgend seizoen.

Juliana ’31 begon dit seizoen zeer moeizaam met negen punten uit de eerste tien wedstrijden. Het team van Ton Kosterman herpakte zich echter uitstekend en wist zelfs de tweede periodetitel te veroveren met 24 punten. Op dit moment staan de rood-gelen met veertig punten op de derde plaats achter Meerssen en Kampong. Ondanks de 1-0 overwinning van twee weken geleden op Meerssen lijkt de koploper niet meer te achterhalen. De achterstand is immers elf verliespunten met nog zes wedstrijden te gaan.

Afgelopen zondag wonnen de Maldenaren met 1-3 bij hekkensluiter RKZVC door doelpunten van Carlito de Zeeuw en Jop van Lith (twee). Laatstgenoemde is clubtopscorer met elf competitiegoals. De Zeeuw en Jeroen Meijers volgen respectievelijk met negen en acht treffers. csv Apeldoorn, dat twaalfde staat in de vierde divisie B zaterdag, speelde met 1-1 gelijk tegen Huizen. Jeremy Jonker nam de 1-0 voor zijn rekening.

Juliana ’31 bereikte de kwartfinale door achtereenvolgens af te rekenen met derdeklasser VVO (0-2), eersteklasser MASV (3-2), competitiegenoot RKZVC (0-3) en derdeklasser MVV ’29 (1-0). csv Apeldoorn schakelde derdeklasser Albatross (2-0), reservehoofdklasser Heino 2 (0-1), derdeklasser Rigtersbleek (2-0) en eersteklasser SDC Putten (0-1) uit.

csv Apeldoorn en Juliana ’31 kwamen elkaar al eerder tegen in het bekertoernooi. Op 16 november 2019 werd het in de eerste ronde 2-2. Na een 0-2 opgelopen achterstand scoorden Fedde Timmer en Fabian Put in de absolute slotfase, waarna een strafschoppenserie voor de beslissing moest zorgen. De gasten namen de penalty’s beter en plaatsten zich voor de volgende ronde.

Of csv Apeldoorn nu wel kan winnen van Juliana ’31, zien we zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur op Sportpark Orderbos. Scheidsrechter W. Rutgers is aangesteld om het bekerduel in goede banen te leiden. De toegang is gratis.

Foto’s:

Cedric Bultman in actie tegen Rigtersbleek (bekerontmoeting laatste zestien).

Jeremy Jonker scoort de 1-0 tegen vv Huizen.

Fotografie: Wout van Zoeren/WoZoPro