Sport

csv Apeldoorn in eigen huis tegen Bemmel

door Henk-Jan van Beek

APELDOORN – csv Apeldoorn neemt het in de derde speelronde van de eerste klasse G op tegen Bemmel. Beide ploegen treffen elkaar dit seizoen voor het eerst wegens de samenvoeging van het zaterdag- en zondagvoetbal. Op het Orderbos fluit scheidsrechter A.J.N. Mulder om 15.00 uur voor de aftrap.

Bemmel, opgericht op 9 januari 1946, heeft ongeveer duizend leden en zo’n 65 teams. De hoofdmacht speelt sinds de promotie in het seizoen 2011-2012 onafgebroken in de eerste klasse. De Betuwse club kwam wel een keer goed weg toen het in 2018 via de nacompetitie degradeerde. Omdat Jong Achilles ’29 zich terugtrok uit de eerste klasse, bleef Bemmel als verliezend finalist van de nacompetitie eersteklasser.

Vorig seizoen eindigde Bemmel op de vijfde plaats met 44 punten uit 24 duels. Op de laatste speeldag werd er naast een nacompetitieplek voor promotie naar de vierde divisie gegrepen. Een seizoen daarvoor lukte het de ploeg uit Ressen, behorend tot de gemeente Lingewaard, wel om de nacompetitie te bereiken. Longa ’30 bleek echter in de halve finale een maatje te groot te zijn: 5-1.

Het team van hoofdtrainer Rob Bouman, bezig aan zijn vierde seizoen, staat na twee wedstrijden op de achtste plaats met twee punten. De wedstrijden tegen DUNO D en Woezik leverden allebei een punt op (1-1 en 2-2). In het laatstgenoemde duel kwam Bemmel twee keer op achterstand, maar maakten Mart Buurman en Teun Peters de achterstand ongedaan. In de slotfase kreeg Bemmel nog twee rode kaarten.

csv Apeldoorn begon de competitie uitstekend met een 4-1 zege op Voorwaarts Twello en was, omdat de competitie bestaat uit dertien teams, in de tweede speelronde vrij. De ploeg van Jan Kromkamp speelde wel een oefenduel in Wierden tegen eersteklasser SVZW, dat eveneens een vrije zaterdag had. Op Sportpark Het Lageveld werd het 3-3. Voor de rood-gelen waren Laurence van den Enk (2) en Ilias Yadir trefzeker.

De overige wedstrijden in speelronde 3 zijn asv Dronten-De Bataven, Bennekom-SDC Putten, DUNO D-RKHVV, Woezik-NSC Nijkerk (allen zaterdag) en Voorwaarts Twello-WSV (zondag). DTS Ede, de enige ploeg met zes punten,  is komend weekend vrij.

csv Apeldoorn-Bemmel wordt zaterdagmiddag gesponsord door de Vrienden van csv Apeldoorn. Het is inmiddels een goede gewoonte geworden dat een aantal trouwe csv Apeldoorn-supporters eenmaal per seizoen de koppen bij elkaar steekt en besluit een wedstrijd van de hoofdmacht te adopteren.

Fotografie: Wout van Zoeren/www.wozopro.nl