Sport

csv Apeldoorn in eigen huis tegen Ajax

Nathan Greven en doelman Roberto Stopel van DETO.

Rik Vlutters en doelpuntenmaker Levi Tuasela.

APELDOORN – csv Apeldoorn speelt voor de tweede week op rij een thuiswedstrijd in de vierde divisie B. Dit keer gaan de mannen van Jan Kromkamp de strijd aan met de amateurs van Ajax. Het duel tegen de Amsterdammers begint zoals gewoonlijk om 15.00 uur.

De amateurs van Ajax zijn na de degradatie van afgelopen seizoen terug in de vierde divisie B. Momenteel staat de ploeg van Sander Middelbeek op de achtste plaats met zestien punten uit tien wedstrijden. De achterstand op koploper Eemdijk, dat vorig weekend overtuigend de eerste periode wist te winnen, is acht punten. Afgelopen zaterdag kwamen de hoofdstedelingen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SDV Barneveld.

Bij Ajax maken diverse ex-profs onderdeel uit van de selectie. Bekende namen die in het verleden ook in de Johan Cruijff Arena te bewonderen waren, zijn Lesley de Sa, Dico Koppers, Rydell Poepon en Urby Emanuelson. Laatstgenoemde maakte dit seizoen alleen speelminuten op de eerste dag van oktober tegen SC Genemuiden.

csv Apeldoorn liep in speelronde tien tegen de eerste thuisnederlaag aan. De rood-gelen, die de eerste vier wedstrijden op het Orderbos wisten te winnen, hadden in het eerste halfuur geen antwoord op DETO. De Vriezenveners wisten echter het net niet te vinden, onder andere door goed keeperswerk van Daniël Krosse. Na rust kreeg csv Apeldoorn voldoende kansen en kwam het op dat moment verdiend op 1-0 door een goal van Levi Tuasela. De voorsprong werd echter niet vastgehouden. Door een goal van Mats Knol en een treffer van Coplan Soumaoro diep in blessuretijd werd het 1-2. csv Apeldoorn is momenteel terug te vinden op de negende plaats met dertien punten.

csv Apeldoorn en Ajax kwamen elkaar voor het laatst tegen in het seizoen 2017-2018. Op het Orderbos waren de rood-witten veel te sterk (2-6). In de hoofdstad eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. Ook in het seizoen 2012-2013 werd het in Amsterdam 0-0. In Apeldoorn won de thuisploeg met 4-2.

csv Apeldoorn-Ajax staat onder leiding van scheidsrechter Y. Kuipers. De wedstrijd wordt gesponsord door de Ajax-supporters van csv Apeldoorn.

door Henk-Jan van Beek

Fotografie: Wout van Zoeren