Sport

csv Apeldoorn in eerste thuisduel tegen Eemdijk

Fotografie: Wout van Zoeren

APELDOORN – Na het kampioenschap in de eerste klasse D, komt csv Apeldoorn dit seizoen na drie jaar afwezigheid weer uit in de vierde divisie B. In deze competitie maakte het team van hoofdtrainer Jan Kromkamp afgelopen zaterdag direct kennis met een hoogvlieger van afgelopen seizoen, SC Genemuiden. Met Eemdijk wacht komend weekend weer een tegenstander van formaat.

Eemdijk, opgericht op 21 juni 1979, is na IJsselmeervogels en Spakenburg de derde club uit de gemeente Bunschoten-Spakenburg. Na vele jaren in de vierde en derde klasse te hebben doorgebracht, promoveerden de groen-witten vanaf het seizoen 2004-2005 vijf keer. Het absolute hoogtepunt was in het seizoen 2017-2018, toen Eemdijk kampioen werd van de hoofdklasse B. Het lukte ‘De Diekers’ echter niet om zich te handhaven.

Afgelopen seizoen eindigde Eemdijk op de derde plaats achter Urk en RKAV Volendam. Eemdijk, dat de derde periodetitel had overgenomen van de kampioen, wist niet te promoveren via de nacompetitie. Eemdijk kwam in het tweeluik met VVOG wel in beide wedstrijden met 2-0 voor, maar het heenduel in eigen huis eindigde in 2-2 en in Harderwijk incasseerde de ploeg van Willem Romp in een hectische slotfase drie goals: 3-2.

Op de openingsdag van de vierde divisie B ging csv Apeldoorn met 4-1 onderuit bij SC Genemuiden, de nummer vier van afgelopen seizoen. Persoonlijke fouten deden de Orderbosbewoners de das om tegen een sterke tegenstander. Toch legde csv Apeldoorn in het laatste kwartier van de eerste helft en de eerste tien minuten na rust goed voetbal op de mat. In deze fase had Laurence van den Enk de gelijkmaker op zijn schoen. De kans was echter niet besteed aan de aanvaller, waarna de thuisploeg in zes minuten tijd het duel besliste. Invaller Cem Köse zorgde tijdens zijn debuut voor de eretreffer. Ook Jelle Macaré maakte zijn eerste officiële minuten in het rood-geel.

Eemdijk, dat afgelopen zomer zes spelers zag vertrekken en zeven spelers verwelkomde, sleepte op eigen veld wel de eerste driepunter uit het vuur. In de laatste vijf minuten werd een 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 zege. Jesper van Dalen en Justin Ruizendaal waren de doelpuntenmakers.

De laatste ontmoetingen tussen csv Apeldoorn en Eemdijk waren in het laatste kampioensjaar van Eemdijk. Beide wedstrijden eindigden in een overwinning voor ‘De Groenen’. In Apeldoorn werd het 1-2 en in Bunschoten-Spakenburg was het voor de neutrale toeschouwer een mooie middag met zeven goals: 4-3.

csv Apeldoorn-Eemdijk begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Brinkman. Veeneman Bouw is de wedstrijdsponsor.